Ambasadori EU ujedinjeno poručili: Omogućiti slobodan protok medicinskog materijala i osoblja na Kosovo!

Autor: kosovo-online.com

Vesti

20.05.2020

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šefica EU Kancelarije na Kosovu Natalija Apostolova, ambasadori Norveške Džan Brati, Švajcarske Žan Hubert Liber, Velike Britanije Nikolas Abot, šef Evropske banke za obnovu i razvoj Nil Tejlor i menadžer Svetske banke na Kosovu Marko Mantovaneli uputili su danas zajedničku izjavu građanima Kosova pružajući im podršku u vremenu pandemije, prenosi Kljan Kosova.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

- Odlučni smo da nastavimo da podržavamo Kosovo u prevazilaženju ove krize. Cenimo efektivno upravljanje dosadašnjom krizom kovid-19 od strane vlade i naroda Kosova. Sada je od najveće važnosti da se poštuju pravila koja je postavila vlada kako bi se sprečilo širenje virusa. Štaviše, verujemo da u ovim vremenima velike nesigurnosti svi akteri moraju staviti na stranu svoje razlike i raditi zajedno za dobro ljudi - navedeno je u zajedničkoj izjavi.

Oni ističu da je zdravlje građana trenutno prioritet.

- Pozdravljamo sve mogućnosti da zajedno, u odgovarajućim institucionalnim instancama, razgovaramo o neophodnim merama za prevazilaženje izazova kovid-19, uključujući ratifikaciju finansijskih sporazuma ispregovaranih sa EU, njenim državama članicama, finansijskim institucijama - stoji u izjavi.

Potpisnici pozivaju sve strane da prioritet bude zdravlje građana i da podrže sve mogućnosti za međunarodnu i regionalnu saradnju čiji je cilj spašavanje života i zaštita stanovništva od pandemije.

- Za uspeh je ključan je slobodan regionalni protok medicinskog materijala i medicinskog osoblja - navode potpisnici zajedničke izjave.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading