Karleuša odgovorila Amfilohiju: ISTERAJ ĐAVOLA IZ SEBE!

Vesti

17.10.2017

05:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je Crnogorce uporedio sa volovima, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović u istom duhu osvrnuo se i na žene u Srbiji koje abortiraju. One u svojim utrobama pobiju za jednu godinu više dece nego što su pobili Musolini, Hitler i Broz i ovi koji su ovde na Kosovu i Metohiji, poručio je Amfilohije, i to ni manje ni više nego prilikom služenja liturgije u Pećkoj patrijaršiji.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Lupio, pa ostao živ

KRIVA MAJKA MILEVA

Za ovakav govor mitropolit je u izjavi za Srpski telegraf okrivio majku Milevu.

- Kriva je moja majka, koja je rodila nas 14, a ja sam bio četvrti po redu. U duhu savremene porodice, trebalo je da budem abortiran. Umesto toga, majka je uvek bila puna života i ljubavi prema svoj deci. Upokojila se u 77. godini, a ja i dalje pamtim rumenilo na njenim obrazima jer je celog života bila zdrava žena - ispričao je Amfilohije za naš list.

Držeći se i dalje čvrsto svojih reči, on je ispričao i da je pre ovakve izjave negde pročitao da se godišnje u Srbiji obavi 700.000 abortusa. Na konstataciju novinara da je žene uporedio sa najvećim krvnicima istorije Hitlerom i Musolinijem, mitropolit je odgovorio da je tačno da to zvuči malo grublje, ali i da je abortus ubistvo s predumišljajem.

Karleuša: Amfilohije, isteraj đavola iz sebe

- Tužno je poređenje ženine utrobe sa gasnom komorom, ali to jeste deo ženinog tela u kojem se s predumišljajem ubija dete, ubistvo koje se temelji na nepoštovanju svetinje života. Zar je govor mržnje ljubav prema nerođenoj deci i protest što se ozakonjuje pokolj dece? - upitao je Amfilohije.

BOG DA MU OPROSTI

Najkonkretniji odgovor preko našeg lista dala mu je pevačica Jelena Karleuša, poznata po izrazito liberalnim stavovima. Ona je bez ustezanja Njegovoj svetosti poručila da se podvrgne - egzorcizmu!

- Neka mu Bog, u koga navodno veruje, oprosti te reči. Možda da nad sobom izvrši obred isterivanja đavola, pa ga pitajte opet za mišljenje - rekla je Karleuša za Srpski telegraf.

REAKCIJE:

Gordana Plemić, udruženje Roditelj

- Ovakve izjave sveštenog lica su, blago rečeno, umerene i veoma opasne. Svaka žena je vlasnik svog tela i odluku donosi na osnovu svoje trenutne situacije. To je pravo svake žene i to ne smemo nikada da zaboravimo. Treba da poštujemo ženu, njeno telo i njene odluke.

Vladimir Đukanović, SNS

- Ne treba kriviti samo žene za abortus već i muškarce. Kao vernik, doživljavam abortus kao ubistvo, osim ako nije obavljen iz medicinskih razloga ili ako je beba začeta tokom silovanja žene. Ne volim lažne priče o ljudskim pravima koje su kod nas i dalje dominantne. Telo jeste ženino, ali dete nije samo njeno i nije njeno pravo da detetu oduzima život.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading