Lazar Gojković predvodi naprednjake u Valjevu: Želim da građani osete pripadnost ideji koju zastupam

Autor:

Vesti

18.05.2020

14:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nosilac liste SNS za Valjevo, Lazar Gojković, predstavio je četvorogodišnji plan, koji bi od ovog grada prema njegovim rečima trebalo da napravi "kosmos u malom", ukoliko osvoji simpatije građana i pobedi na predstojećim lokalnim izborima. U planu su ključne investicije i veliki projekti, koji bi u velikoj meri uticali na poboljšanje uslova života u Valjevu, i stvaranje preduslova za dolazak većih investicija.

RepublikaFoto: e-stock/ Časlav Vukojičić
Lazar Gojković

- Izlazimo sa jasnom strategijom i idejama za naš grad i iskreno se nadam da ćemo dobar deo, odnosno ceo plan, ispuniti do kraja 2024. godine. Kreću pripremni radovi na izgradnji Koridora 11, brze saobraćajnice Iverak-Lajkovac u dužini od 17,5 kilometara, biće urađena ulica sa rasvetom i kompletnom komunalnom infrastrukturom. Nakon više od 10 godina završićemo Gerontološki centar - naveo je Gojković.

Gojković je istakao i to da je završena prva faza projektovanja rekonstrukcije Valjevske bolnice, kao i da će veliku pažnju posvetiti rešavanju aerozagađenja i uređenju Divčibara, koje je turistički biser Valjeva, a za koji je planirana investicija do 5 miliona evra.

- Radićemo dogradnju i rekonstrukciju komunalne mreže, dupliraće se kapacitet vodovoda i uradiće se put od Krčmara do Divčibara. Jako je važno strateški proglašenje Divčibara za turistički prostor  i uskoro kreću radovi na rekonstrukciji pijace u centru Divčibara, to će biti jedna moderna etno tržnica - naveo je Gojković planove, čija realizacija bi vratila Divčibare na turističku mapu Srbije.

Petnička pećina je, prema rečima Gojkovića, još jedno mesto koje će biti prilagođeno turističkoj nameni.

Moto kampanje "Za našu decu" nije slučajno odabran, a u Valjevu je prema rečima nosioca liste SNS, završen plan za dogradnju vrtića "Bambi", koje bi dodatno proširilo kapacitet ove ustanove za 280 mesta.

Na pitanje da li očekuje prljavu kampanju od strane svojih političkih protivnika, Gojković je istakao da kao nekadašnji sportista veruje u fer-plej.

- Kao neko ko dolazi iz sveta sporta ja sam naučen fer-pleju. Razmišljam da će i drugi misliti na moj način, da se neće služiti prljavom kampanjom, nekim teškim rečima, izmišljotinama i lažima. Imam poštovanja prema svakom protivniku i drugom kandidatu i želim da svako od nas izađe i iskoristi ovu kampanju da predstavi najbolje moguće i sebe i program. 

Želja Gojkovića je da Valjevo bude autentičan i neponovljiv grad.

- Svu svoju energiju i poznanstva ću usmeriti ka stvaranju nekih novih vrednosti za ovaj grad. Za mene ne postoji veći motiv od želje da od svog grada napravim mesto gde će moji sugrađani i deca bolje živeti - zaključuje Gojković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
radoje

18.05.2020 16:23

"Želim da građani osete pripadnost ideji koju zastupam" - Osetili su, i te kako - narocito oni od 65+ !! - Da imas mozga (obraz da ne pominjem) ovako nesto ne bi javno lupio !!