Ambasador Božović posetio vladiku Joanikija i preneo mu pozdrave srpskog naroda

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

16.05.2020

13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović posetio je danas u Vladičanskom dvoru u Nikšiću episkopa budimljanskog-nikšićkog Joanikija i nikšićke sveštenike, koji su sinoć pušteni iz pritvora.

RepublikaFoto: youtube.com/srpskartv/printscreen
Vladimir Božović

Preneo im je pozdrave predsednika Srbije i srpskog naroda i izrazio uverenje da će se svi nesporazumi i problemi rešavati mirno, dijalogom i uz puno poštovanje kako domaćih zakona države Crne Gore tako i međunarodnih normi i standarda, navela je Ambasada Srbije u saopštenju.

Vladika Joanikije se, kako se dodaje, srdačno i ljudski zahvalio u ime nikšićkih sveštenika i u svoje lično ime na velikoj brzi, pažnji i ljubavi koju su osetili iz bratske Srbije, prenosi CdM.

Srbiji i srpskom narodu, gde god da je, navodi se, vladika Joanikije šalje Arhijerejski pozdrav i blagoslove svetog oca našeg Vasilija Ostroškoga.

Tokom razgovora vladika je upoznao ambasadora Božovića sa svojim viđenjem svih događaja i zahvalio se preko njega i svim drugim ambasadorima u Crnoj Gori koji su izrazili interesovanje i zabrinutost za protekle događaje.

Sagovornici su zaključili da svi trebaju raditi u duhu mira, ljubavi, međusobnog uvažavanja i poštovanja i dati svoj doprinos bratskim i prijateljskim odnosima Srbije i Crne Gore, navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading