Tiodorović objasnio: Evo gde će maske biti obavezne i od čega zavisi da li će neke mere biti vraćene!

Autor: Republika

Vesti

16.05.2020

06:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemiolog Branislav Tiodorović objasnio je kada će maske biti obavezne i da li je moguće da se neke rigorozne mere ponovo uvedu...

RepublikaFoto: Tanjug/D. NIKOLIĆ
Branislav Tiodorović

- Zakon je donesen, a svaki zakon služi narodu. Sigurno je da će maska biti obavezna u zatvorenom prostoru. Maska je obavezna, a kada dođemo do one situacije da nemamo više obolelih onda možemo da pričamo o ukidanju te mere. Ako se rukavice koriste, možemo da diskutujemo o njihovoj upotrebi, ali ukoliko je reč o proizvodnim pogonima gde se rukama dodiruju određeni predmeti, kao i kada idemo u kupovinu, nije loše imati rukavice jer se time smanjuje mogućnost da se zarazimo - rekao je epidemiolog Branislav Tiodorović. 

- Krizni štab Vlade je u stalnom zasedanju, mi pratimo razvoj situacije. Zbog ovog opuštanja koje smo imali nakon ublažavanja mera, mi ćemo to videti sledeće nedelje. Ukoliko dođe do povećanja broja obolelih, ako do toga dođe, onda ćemo morati da pooštrimo mere - objasnio je Tiodorović. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading