Iz Kraljeva stižu dobre vesti: Već dva dana nema zaraženih Kovidom-19

Autor: Republika

Vesti

15.05.2020

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemiološka situacija u Kraljevu je neizmenjena u odnosu na prethodni dan, tako da u ovom gradu drugi dan zaredom nema obolelih od koronavirusa, saopštio je u petak Štab za vanredne situacije Grada Kraljeva.

RepublikaFoto: Photo by Martin Sanchez on Unsplash
Foto: Ilustracija

- Od početka epidemije, testirano je ukupno 1.622 osoba na teritoriji grada Kraljeva, od kojih je 50 osoba ili 3,08 odsto zaraženih. Danas se na testiranje u kraljevački Veterinarski specijalistički institut, šalju 44 nova uzorka, kaže se u saopštenju.

Epidemiološka situacija u Gerontološkom centru Mataruška banja je neizmenjena i nema zaraženih među korisnicima usluga ove ustanove, kao ni među zaposlenima, koji se nalaze pod merama karantina.

Štab za vanredne situacije Grada Kraljeva nastavio je aktivnosti na dodeljivanju dezinfekcionog sredstva drugim lokalnim samoupravama, koje su podnele zahteve posredstvom Stalne konferencije gradova i opština.

Do sada su se gradu Kraljevu za pomoć obratile 32 lokalne samouprave, kojima je odobreno preuzimanje ukupno 10.840 litara natrijum hipohlorita (NaOCl), a koje će biti realizovano u narednim danima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading