Dramatično! Đurić: Priština opet uvela takse na srpsku robu, ovaj akt zahteva najodlučniji odgovor

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

14.05.2020

18:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da je posle "posle neljudske zabrane srpskim lekarima da dolaze na Кosovo i Metohiju, Priština ponovo počela da primenjuje takse na brašno i građevinske blokove iz centralne Srbije, čime je napravila još jednu opasnu diverziju".

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Marko Đurić

- Politiku Prištine "korak napred - dva koraka nazad" zamenila je politika pravo unazad sve do Envera Hodže - rekao je Đurić u pisanoj izjavi.

Prema njegovim rečima, "ovaj najnoviji akt samovolje i prištinski galop u prošlost zahteva najodlučniji odgovor međunarodne zajednice, jer, ako on i ovoga puta izostane, stvari će se samo pogoršavati".

- Apelujemo na međunarodne institucije i predstavnike na Кosovu i Metohiji da ponašanje Prištine shvate ozbiljno i kao dramatično upozorenje kojim putem se Zapadni Balkan može ponovo otisnuti ukoliko se radikalni politički elementi zaljubljeni u ratnu prošlost ne prizovu pameti - poručio je Đurić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading