150.000 razloga da nosite masku! Vlada Srbije spremna na surove mere, ako ste inadžija OVO vam se neće svideti

Autor: Kurir, Republika

Vesti

14.05.2020

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti predviđa da Vlada može uvesti rigoroznije mere, ukoliko obuzdana epidemija ponovo počne da kosi građane Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/A. VUKELIĆ
Beograd nakon vanrednog stanja

Stoga, svi naši građani koji se budu inatili i ne budu nosili zaštitne maske rizikuju da plate kaznu od 20.000 dinara ukoliko se obistine strahovi epidemiologa i broj zaraženih koronavirusom počne naglo da raste od 18. maja! 

Pre svega, mere zaštite - maske, rukavice, fizička distanca, obavezne su u javnom prevozu i zatvorenim prostorima, ali i u baštama kafića i restorana ukoliko je na tom mestu zajedno više od dvoje ljudi. Onaj ko se bude uporno inatio i odbijao masku i druge mere zaštite čeka ga penal i do 150.000!

Dakle, obavezno nošenje maski kao jedna od mera podrazumevaće da se one nose na svim javnim mestima - tržnim centrima, javnom prevozu, ali i u kafićima i restoranima. Pojačane epidemiološke mere važile bi i za bašte ugostiteljskih objekata kada je zajedno za jednim stolom više od dvoje ljudi, ali i za sve političke i druge skupove na koji dolazi veliki broj ljudi. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading