SRAMAN POTEZ LUTOVCA: Izbegao susret sa veteranima DS, ovo je razlog

Autor: kurir.rs, Republika

Vesti

13.05.2020

16:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac odbio je da razgovara sa veteranima DS koji su želeli da mu skrenu pažnju da većina članova nije zadovoljna njegovim radom i postupcima, da mu predaju potpise za zakazivanje sednice GO u nedelju, ali i da od njega traže da se povuče.

RepublikaFoto: youtube.com/Radio-televizija Vojvodine
Zoran Lutovac

Ljudi koji su najduže u DS, poput Dragoslava Šumarca, Gorice Mojović, Vladimira Domazeta, Gorana Ćirića, Lejle Ružić, želeli su sastanak sa Lutovcem, ali je on to u startu odbio, otkriva izvor Kurira.

- Planirali su da mu kažu da nisu zadovoljni njegovim radom i da mu skrenu pažnju na sva dešavanja u poslednje vreme i to da većina želi da ga smeni prvom prilikom. Pripremili su i 140 potpisa članova koji zahtevaju da se Glavni odbor održi u nedelju, 17. maja, a ne 31. maja, za kada ju je zakazao Lutovac. Međutim, Lutovac je praktično odbio i da čuje za taj sastanak - kaže naš izvor iz DS.

Dodaje da se zbog toga ova stara garda demokrata dodatno razočarala u Lutovca. - To je bilo strašno ponižavajuće. Shvatili su da se Lutovac ponaša potpuno nedemokratski i da je sramotno da s takvim stavovima vodi stranku. Ovo je bio veliki udarac za staro članstvo i još jedan razlog da na Glavnom odboru većina izglasa nepoverenje predsedniku - priča sagovornik.

Demokrate su imale plan i da se oko 18 sati u sedištu Gradskog odbora DS održi sastanak sa Klubom prijatelja demokratije, na kojem bi bili Vesna Pešić, Vida Ognjenović, profesor Dragor Hiber...

Podsetimo, zakazivanje i održavanje GO DS traje već mesecima, a kada je sednica konačno zakazana za 14. mart, otkazana je zbog epidemije koronavirusa i zabrane okupljanja.

Nezadovoljno članstvo insistira da se ona zakaže što pre, ali Lutovac odlaže, jer zna da će se na njoj glasati o njegovoj smeni, za koju, kako tvrde demokrate, postoji većina.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading