Vozio pacijentkinju iz Beograda: Sanitetsko vozilo već 3 dana zarobljeno na Merdaru

Autor: kosovo-online.com, republika.rs

Vesti

12.05.2020

14:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sanitetsko vozilo Doma zdravlja iz Orahovca kojim je transportovana pacijentkinja iz Beograda, zaustavljeno je u nedelju 10. maja na prelazu Merdare, a vozač saniteta Negovan Mavrić kaže za Kosovo Onlajn da je još na tom prelazu i ne zna kada će ga pustiti da uđe na Kosovo.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Razlog zašto ga kosovska policija ne pušta su, kako je rekao, registarske oznake Novog Pazara na sanitetskom vozilu.

Mavrić napominje da je u toku epidemije više puta istim vozilom ulazio i izlazio sa Kosova i da mu niko nije pravio problem do sada.

Kaže da je sanitetskim vozilom u subotu 9. maja otišao u Beograd po pacijentkinju, a sledećeg dana su ga u povratku zaustavili na prelazu Merdare i rekli mu da ne može da uđe na Kosovo, iako je imao sve putne naloge i drugu potrebnu dokumentaciju.

Sanitetsko vozilo iz Prištine je, kako navodi, preuzelo pacijentkinju, a on je ostao na Merdaru da čeka.

- U pitanju je pacijentkinja Nehrija Bajramović. Nju su kolege iz Lapljeg sela odvezli na lečenje u Beograd. Kada je završila lečenje, pošto je naš osiguranik, mene su iz Doma zdravlja Orahovac pozvali da odem da je preuzmem. Na Merdaru sam prošao u subotu oko 17h, u nedelju kad sam se vraćao su me zadržali. Sedim ovde već tri dana. Ne mogu da se vratim kući - rekao je Mavrić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading