MINISTARSKA FOTELJA?! Evo šta kaže doktorka Darija

Autor: mediji, Republika

Vesti

10.05.2020

19:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Govoreći večeras na TV Pinku, doktorka Darija Kisić Tepavčević odgovarala je i na pitanje o potencijalnim političkim ambicijama.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Darija Kisić Tepavčević

Na pitanje novinarke u emisiji "Hit tvit" o glasinama da se njeno ime pominje u kontekstu toga da bi mogla da postane ministarka zdravlja u novoj Vladi, nakon izbora 21. juna, doktorka Kisić je rekla.

- To zanima medije, ali ja sam dosadna osoba, pa pokušavaju razne stvari da izvuku. Meni je najsmešnije bilo to da sam učestvovala na Olimpijadi u Sarajevu, a to je bilo kada sam imala 8 godina. - rekla je doktorka.

Na direktno pitanje da li bi prihvatila ministarsku fotelju, Kisić je rekla:

- Niti sam razmišljala niti me neko pitao da li bih bila ministar zdravlja u Vladi - zaključila je doktorka.

Doktorka je na početku emisije govorila i o ublažavanju mera u borbi protiv korona virusa, ali i ukidanju vanrednog stanja.

- Postoji dobar razlog zašto je ukinuto vanredno stanje . U zatvorenim prostorima je poželjno da se nosi maska. Sada je lična odgovornost važna, sve je na nama. Dosta smo toga naučili. Što se tiče komentara na moj izgled, neprijatno mi bude kada se iznosi u prvi plan, pre toga što sam epidemiolog - rekla je ona.

Komentarišući izjave profesora Nestorovića, koji je prethodnih dana u nekoliko navrata izneo drugačiju teoriju za borbu protiv korona virusa u ovoj fazi, doktorka Kisić je rekla:

- Profesor Nestorović je redovan profesor na medicinskom fakultetu i vrstan pulmolog. Sve je počelo od one čuvene izjave o najsmešnijem virusu koju su novinari toliko proširili. Ova izjava da je bolje da sada izlazimo i zarazimo je u 21. veku neprihvatljiva. jeste da je sada virus slabiji i da bi ljudi prošli sa manjim posledicama. Takav način, takav koncept, nije prihvatljiv. Profesor je beskonačno šarmantan. Ali ja moram da se ogradim, to nije mišljenje struke - rekla je doktorka Kisić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading