Ðurić bez dlake na jeziku: Olbrajtova i Engel nas podsetili da njihova radionica mržnje nije zatvorena

Autor: Tanjug

Vesti

10.05.2020

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić smatra da povodom neobične čestitke koju su uputili Srbiji i Srbima na Dan pobede nad fašizmom kongresemen Eliot Engel i Medlin Olbrajt zaslužili da konačno dobiju Nobelovu nagradu, i to, kako kaže, posebnu - za licemerje, laži i izvrgavanje ruglu pojmova demokratija, pravda, ljudska prava, kao i za vređanje dostojanstva žrtava.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Marko Đurić

- Najnovijim napadom na Srbiju i njenog od većine punoletnog stanovništva slobodno izabranog predsednika (that Serb Vucic) podsećaju nas, ispravno, da njihova radionica mržnje nije zatvorena i da samo čeka novu priliku, kojoj se nadaju u skoroj budućnosti, već krajem ove godine... - naveo je Ðurić u saopštenju na Fejsbuku.

On je ukazao da se predsednik i rukovodstvo Srbije ne biraju niti će se birati na američkim ili bilo kojim drugim izborima osim srpskih, kao što ni mi ne želimo da biramo bilo čije rukovodstvo ili iznosimo ocene o unutrašnjim političkim prilikama bilo koje suverene i međunarodno priznate države.


- Umesto što iznose ocene o odnosu Srbije prema njenoj južnoj pokrajini (onoj na koju su 1999. izručili tone uranijumskog otpada od koga i danas umiru i Albanci i Srbi), Olbrajtova i Engel trebalo bi da stojeći pred ogledalom preuzmu odgovornost za hiljade žrtava, stotine spaljenih hrišćanskih hramova, izgubljene živote srpskih i albanskih civila (među kojima i 88 dece) i vojnika, ali i američkih vojnika koji su služili u međunarodnim misijama na Kosovu i Metohiji ali i širom sveta tokom godina, kao i na milijarde dolara koje su umesto na potrebe američkog naroda otišle na finansiranje privatnog projekta zasnovanog na krvi, u kome su osim političkog imali čak i lične ekonomske interese (videti privatne poslove na Kosovu Medlin Olbrajt i drugih visokih zvaničnika koji su učestvovali u ratu pre dve decenije) - navodi Ðurić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading