PRAZNI SE PRIVREMENA BOLNICA NA SAJMU: Od 72 pacijenta, 56 bi već sutra moglo kući

Autor: Tanjug

Vesti

09.05.2020

18:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"U privremenoj bolnici na Beogradskom sajmu nalazi se 72 pacijenta, i njihovo zdravstveno stanje je zadovoljavajuće", kaže državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić i ističe da je danas tetirano 56 pacijenata i da se očekuje da će veći broj njih sutra dobiti pozitivne vesti i da će napustiti sajam.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Vekić je rekao da će se o zatavaranju privremene bolnice na Sajmu najverovatnije razgovarati početkom naredne nedelje na Kriznom štabu, ali da nadležni ne žele da žure sa zatvaranjem privremenih bolnica.

- Mi ne želimo da žurimo sa zatvaranjem privremenih bolnica, jer upravo tercijarne ustanove, kovid bolnice i dalje upućuju najlakše pacijente upravo u privremene bolnice. Naša želja je da svaki građanin dobije adekvatnu zdravstvenu zaštitu do konačnog izlečenja od Kovida 19 - rekao je Vekić za RTS.


On je naveo da je na Novosadskom sajmu trenutno 43 pacijenta, 26 njih u Banji Junaković, u Selters banji je smešteno 36 pacijenata, u Niškoj banji 121, a u Soko banji 104 pacijenta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading