Bahatost na delu: Dok se cela Srbija bori za živote, u Šapcu organizuju ŽURKE I NE POŠTUJU NIKAKVE MERE

Autor: SerbijaDanas

Vesti

09.05.2020

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zahvaljujući merama republičke vlasti i Kriznog štaba koji čine vrhunski stručnjaci, sa najmanjim mogućim brojem žrtava izašli smo iz vanrednog stanja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Međutim, virus još uvek nije potpuno eliminisan i pojedine mere zaštite ostale su na snazi. One važe za sve građane Srbije, osim za one koji ne poštuju ni državu, ni mere, ni građane.

Viđali smo to tokom proteklih dana prilikom okupljanja sledbenika Dimitrija Ljotića, fašiste Boška Obradovića i njegovih pristalica i partnera iz Saveza za Srbiju ispred zgrade predsedništva Srbije i ispred srpskog parlamenta.

Osim što su demonstrirali nasilje i još jednom potvrdili da je mržnja njihova jedina politika, pokazali su i vrhunsku neodgovornost. Naime, uprkos preporukama i obaveznim merama, niko na tim skupovima nije nosio ni maske ni rukavice. Toliko o njihovoj brizi za građane.

Isti primer neodgovornosti i nepoštovanja mera, ovih dana je glavna tema i u Šapcu, gde jedan ugostitelj, blizak Dušanu Petroviću, u svom lokalu svakodnevno pravi žurke na koje dolazi nekoliko desetina ljudi. Niko od prisutnih ne nosi masku, ni rukavice, a ne poštuje se ni ograničenje o broju prisutnih. Poslanici Skupštine Srbije izglasali su 6. maja ukidanje vanrednog stanja, koje je bilo na snazi od 15. marta usled proglašenja epidemije virusa Kovid-19, ali su pojedine vanredne mere ostale na snazi. Tako je na snazi ostala zabrana okupljanja u zatvorenim prostorima, odlazak na bilo kakve proslave, porodične skupove, žurke, rođendane ili krštenja nije preporučljiv bar do 15. juna. Takođe, na otvorenom prostoru je dozvoljeno maksimalno okupljanje 20 osoba, uz poštovanje svih preporuke Vlade Srbije i Kriznog štaba. Nikakva dešavanja i događaji, prema preporukama, ne smeju se organizovati do 31. maja. 

Takođe, uvedeno je i pravilo da nosimo maske i rukavice prilikom odlaska u ugostiteljske objekte koji su počeli sa radom, a ova pravila važe kako za goste tako i za zaposlene u kafićima, kafanama i restoranima, ali u Šapcu imamo primer da jedan ugostitelj ne poštuje preporuke koje je struka izdala i time ugrožava javno zdravlje i svojih gostiju i zaposlenih. 

Ali, izgleda da u Šapcu za prijatelje Dušana Petrovića, koji misli da je vlasnik grada, ne važe ni mere ni preporuke, ali ni zakoni. Odavno je već poznato da je Petrović Šabac pretvorio u raj bespravne gradnje i gradilišta bez tabli na kojima su informacije o tome ko i šta radi. U tom smislu, ma koliko skandalozno, nije neočekivano to što njegov prijatelj gradi lokal na samoj obali Save, usred zaštićene zone, u blizini Šabačke tvrđave.

Prijateljstvo i poslovno partnerstvo sa Dušanom Petrovićem u Šapcu su dozvola za mnoge poslove van zakonskih okvira. Tako zagonetku kako je moguće da bilo ko gradi lokal na gradskom šetalištu, kao da mu je to dedovina, rešava priča koja kruži među Šapčanima da ovaj ugostitelj, osim prijateljskih ima i poslovne veze sa Dušanom Petrovićem. Ipak, Šapčani se spremaju da jedne junske večeri proslave oslobođenje od najgore vlasti u istoriji grada.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading