Načelnik UKP: Napadi na Rebića i MUP su otvorene pretnje ljudima iz policije!

Autor: Republika

Vesti

07.05.2020

14:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Napadi na direktora policije Vladimira Rebića i pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova od strane pojedinih opozicionih političara predstavljaju pritisak na ljude koji svoj posao rade profesionalno i u skladu sa zakonom. To nisu kritike rada, jer su iznete brojne neistine. To je otvorena pretnja direktoru i ljudima iz policije", navodi u saopštenju načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Dejan Kovačević

Saopštenje prenosimo u celosti...

"Očigledno je da nekome ne odgovara što policija poslednjih godina beleži rekordne zaplene narkotika. Podsetiću javnost da je samo prošle godine policija u Srbiji zaplenila 7,3 tone narkotika, što do sada nije zabeleženo u našoj zemlji, kao i da smo uhapsili više od 800 narko-dilera. Otkrili smo i 66 ilegalnih laboratorija za proizvodnju narkotika i razbili 25 organizovanih kriminalnih grupa, čijih je 145 članova uhapšeno. 

Prošle godine je zabeležena i jedna od najvećih zaplena heroina u našoj zemlji kada je, u samo jednoj akciji, oduzeto 77 kilograma ovog narkotika i kada je uhapšen jedan od glavnih narko-dilera u našoj zemlji.

O profesionalnosti rada srpske policije ne govore samo ovi rezultati, već i brojna priznanja stranih policija. Već pet godina zaredom, prema zvaničnim podacima Interpola, naša policija je među deset najpoželjnijih partnera za saradnju. To govore profesionalci i kolege širom sveta, a ne političari.

Samo u prva četiri meseca ove godine učestvovali smo u pet međunarodnih akcija u kojima je zaplenjeno više od 5,8 tona različitih narkotika. To ne može niko osporiti, ma koliko se neki trudili da ukaljaju rad pripadnika policije, jer su rezultati jedino merilo.

Još jedna od brojnih neistina koju različiti opozicioni političari, kao i njima bliski ljudi, pokušavaju da plasiraju odnosi se na postupanje pripadnika policije prema članovima crnogorskih kriminalnih klanova – „škaljarskom“ i „kavačkom“. Podsećamo da su pojedine vođe i pripadnici ovih organizovanih kriminalnih grupa procesuirani, a da se većina ne nalazi na teritoriji Republike Srbije, kao i da im je zabranjen ulazak u našu zemlju.

Za policiju su svi kriminalci isti i nikada nećemo praviti razlike, već ćemo nastaviti sa odlučnom borbom protiv njih i razni pritisci nas u tome neće zaustaviti."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading