OBRADOVIĆ BI DA ISPROVOCIRA DRŽAVU I PREDSTAVI SE KAO ŽRTVA: Dejan Vuk Stanković objasnio šta stoji iza Boškovih ludorija

Autor: Tanjug

Vesti

06.05.2020

17:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković ocenio je da je današnji incident, koji je u parlamentu izazvao Boško Obradović, pokušaj da isprovocira državne organe na žešću reakciju, ne bi li sebe u očima javnosti predstavio kao žrtvu.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Dejan Vuk Stanković

Stanković je, gostujući na B92 televiziji, rekao da je Obradović za to iskoristio sednicu na kojoj je ukinuto vanredno stanje, a da je isto činio prošle sedmice kada je, kako je naveo, drsko kršio policijski čas sedeći na stepeništu zgrade parlamenta sa ostalim opozicionarima.

Prema Stankoviću, Obradović je danas pokušao da u očima javnosti sebe predstavi kao pravednika za političku slobodu i pravdu.


To je, kazao je Stanković, bio još jedan egzibicionistički nastup Obradovića kakve je, podsetio je, činio i ranije.

Obradović, smatra Stanović, pokušava da oponaša lidera radikala Vojislava Šešelja iz mlađih dana, ali, istakao je, on nema ni znanja ni hrabrosti, a niti može da izazove pažnju kao Šešelj.

Stanković kaže da je Obradović sklon incidentnom ponašanju i smatra da za njega treba da važi određena tolerancija, jer svaka represija bi od njega napravila političku žrtvu.

To im, navodi taj analitičar, ne treba dozvoliti.

Komentarišući poziv dela opozicije građanima na bunt protiv navodne diktature, Stanković ističe da su oni zloupotrebljeni i izmanipulisni objektivnom nelagodom koju osećaju zbog restriktivnih mera usled korona virusa.

- Te mere jesu bile restriktivne, ali su bile nužne da država izađe na kraj sa epidemijom - rekao je Stanković.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading