MOGU DA SE PONOSE: Policija nastavlja sa izvanrednim rezultatima!

Autor: Republika

Vesti

15.10.2017

07:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom obeležavanja prvih 100 dana nove Vlade Republike Srbije, Strukovno udruženje policije "Dr Rudolf Arčibald Rajs" podržava i pohvaljuje velike napore ministra Nebojše Stefanovića i Ministarstva unutrašnjih poslova, koje u kontinuitetu nastavlja sa izvanrednim rezultatima i pokazuje vredan i naporan rad na ključnim problemima koji se tiču bezbednosti svih građana Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug
Dokazi govore više od 1.000 reči

U prvih 100 dana Vlade razbijeno je 11 organizovanih kriminalnih grupa, zaplenjeno preko tone narkotika i uhapšeno 1.650 osoba osumnjičenih za različita krivična dela.

Takođe, od septembra ove školske godine, u škole je uveden na inicijativu ministra novi predmet u osnovne škole "Osnovi bezbednosti dece", o čemu je naše udruženje već pisalo, a čime je napravljen istorijski pomak u prevenciji i edukaciji dece na ranom uzrastu o svim oblicima ugrožavanja bezbednosti i njihove zaštite.

Time je ministarstvo učinilo puno da načini prvi korak u smanjenju kriminaliteta u budućnosti, broja počinilaca krivičnih dela, veće zaštite i dece i odraslih i podizanja bezbednosne kulture kod dece i odraslih.

Kada govorimo o kontinuitetu u dobrim rezultatima policije, podsetimo na rezultate koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova predstavilo za prethodnu godinu. Ukupan kriminalitet je smanjen za pet odsto, zaplenjeno preko četiri tone droge u prethodnoj godini, otkriveno i zaplenjeno preko 50 laboratorija droge samo u toj godini.

Takođe, 2016. godine, po rečima ministra, počinjeno je najmanje krivičnih dela u poslednjih 25 godina. Otkako je ministar Stefanović na čelu ministarstva, zaplenjeno je preko 11 tona droge. Ovo je zaista rezultat koji predstavlja pomak i ohrabrenje da policija radi svoj posao odgovorno i profesionalno.

Broj razbojništava je takođe smanjen prethodne godine za preko 20%, a beleži se i stalna tendencija pada krivičnih dela ubistvo i teško ubistvo, kako je ministar rekao govoreći o rezultatima za prošlu godinu.

Dobri rezulati direktan su pokazatelj dobrog rada. Očekujemo da će ovakav trend da se nastavi i u narednom periodu, s obzirom na to da je već više od tri godine u konstantnom rastu i pokazuje evidentan napredak Ministarstva unutrašnjih poslova, a samim tim i veće bezbednosti i sigurnosti svih građana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading