OBRT NA KOSOVU! POEN ZA KURTIJA: Ustavni sud suspendovao Tačijevu odluku da Hotija imenuje za mandatara

Autor: kosovo-online.com, Republika

Vesti

01.05.2020

17:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ustavni sud je danas doneo odluku da privremeno, do 29. maja, suspenduje dekret predsednika Hašima Tačija da poveri mandat za premijera Avdulahu Hotiju iz Demokratskog saveza Kosova, piše u saopštenju dostavljenom medijima i navodi da je ta odluka doneta nakon razmatranja zahteva Samoopredeljenja da se obustavi proces formiranja Vlade Kosova.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aljbin Kurti

Tači je juče doneo odluku da mandat poveri Hotiju, međutim na to je reagovalo Samoopredeljenje, koje vodi aktuelnu vladu i obratilo se Ustavnom sudu sa zahtevom da proceni ustavnost te odluke i suspenduje je, jer smatra da je predsenik Kosova taj dokument doneo mimo ustavnih ovlašćenja.

Ustavni sud je danas donio odluku o privremenoj meri i, kao rezultat toga, ne očekuje se održavanje vanredne sednice prlamenta za izglasavanje vlade koju bi vodio Hoti, a koja je prvibitno bila zakazana za sutra, subotu 2. maja. 

Ranije danas Hoti je rekao da jesaopštio da bi njegov kabinet trebaloo da ima 16 ministara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading