Srbi na Kosovu potpuno nezaštićeni! Prepušteni na milost i nemilost ŠIPTARSKIM razbojnicima, STRAH im se uvukao u kosti!

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

30.04.2020

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Babinom Mostu kod Obilića prijavljena je još jedna krađa mehanizacija u poslednjih nekoliko dana, dok u Gojbulji kod Vučitrna, po svedočenju meštana, grupa albanskih mladića hara selom i uznemirava meštane.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ
Foto: Ilustracija

Iako je na Kosovu uveden policijski čas kao mera sprečavanja širenja korona virusa, srpske sredine na Kosovu su poslednjih dana česta meta izgrednika.

U Gojbulji, prema rečima meštana, grupa albanskih mladića svakodnevno uznemirava stanovništvo, a policija samo uzme izjave i na tome se završi. Sinoć je razbijena crkva i na objektu stare škloske zgrade ispisani su grafiti "OVK".

Meštane ova dva mesta posetio je oficir za vezu Vlade Srbije u Prištini Dejan Pavićević, koji je osudio nove incidente u srpskim sredinama na Kosovu.

- Nije ovo prvi put da se politička nestabilnost u Prištini prenese na albanski živalj i da oni nakon toga imaju snagu da napadaju srpski narod. Mi nećemo to dozvoliti i ja apelujem na međunarodnu zajednicu i Prištinu da se ovakve stvari zaustave. Dovoljno je jedna patrola u srpskim selima da se ovakve stvari ne dešavaju - rekao je Pavićević.

Milica Apostolović kaže da, dok je bila sa sinom u šetnji selom, mladići su je vređali i pokušali da je napadnu.

- Dok sam im se približavala oni su krenuli prema meni. Bilo ih je šestorica, uzela sam telefon da ih fotografišem. Na svu sreću jedan od Srba je povukao sina u svoje dvorište. Pokušali su da mi prepreče put sa dva automobila da ne mogu da pobegnem - kazala je Apstolović, navodi Kosovo onlajn.

Srđan Perić meštanin Gojbulje kaže da se incidenti često dešavaju ali da policija ne radi svoj posao.

- Policija kao uvek uzme izjavu i na tome se završi. Nikada nisu pronađeni počinioci i ko je načinio štetu crkvi. Ta grupa mladića stalno pravi probleme. Juče su ispisali grafite OVK - kaže Perić.

Ukradenu mehanizaciju porodici Milić u Babinom Mostu lopovi su ostavili u ataru selu. Policija je nakon uviđja vratila ovoj porodici ono što su im kradljivci odneli.

- Strah me je da ne bude još takvih slučajeva. Ne mogu da shvatim da pored korone kada su svi ugroženi, neko i pored policjskog časa koristi ovakvu situaciju i krade. Situacija je loša i pored brige zbog epidemije mi moramo da brinemo o našoj imovini - kaže Ljiljana Milić.

Ove incidente osudili su ranije Srpska lista i Kancelarija za KiM i zatražile su hitno reagovanje nadležnih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading