Kurti pobesneo zbog Tačijeve odluke da predloži Hotija za mandatara: Samoopredeljenje se žali Ustavnom sudu

Autor: kosovo-online.com, Republika

Vesti

30.04.2020

15:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samoopredeljenje je danas najavilo da će, nakon što je predsednik Kosova Hašim Tači zvanično dao mandat funkcioneru DSK Avdulahu Hotiju da formira novu vladu, tu odluku poslati Ustavnom sudu i tražiti ocenu ustavnosti, navodi Koha.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aljbin Kurti

Aktuelna ministarka pravde Aljbuljena Hadžiju to je potvrdila za Kohu.

Najavljeno je i da će nakon predaje zahteva za ocenu ustavnosti poslanici Samoopredeljenja održati konferenciju za medije.

Naime, Tači je danas i zvanično Hotiju dao mandat za formiranje nove vlade, a kako Kosovo Onlajn saznaje sednica parlamenta na kojoj će se glasati o novoj izvršnoj vlasti trebalo bi da bude održana u subotu 2. maja u 13 časova. 

Kako stvari stoje, novu vladu činiće pored DSK kao vodeće stranke i ABK, NISMA, ANK, i Srpska lista uz druge manjinske stranke.

Samoopredeljenje i DPK koju vodi Kadri Veselji izjasnile su se za održavanje izbora nakon što prođe kriza izazvana koronavirusom.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading