Rebić: Mere prekršilo 7.100 građana, a NJIMA je disciplina KATASTROFALNA!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

30.04.2020

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je jutros da je do sada oko 7.100 građana Srbije prekršilo mere propisane u vanrednom stanju.

RepublikaFoto: Tanjug
Vladimir Rebić

- Od tog broja je preko 1.000 starijih od 65 godina i nešto malo preko 6.000 ostalih punoletnih građana. U odnosu na ukupno stanovništvo u Srbiji možemo biti relativno zadovoljni, posebno činjenicom da se broj lica koja policija procesuira na dnevnom nivou smanjuje - naveo je Rebić za RTS.

Analize ukazuju, dodaje, da od oko milion i četiri stotine hiljada građana preko 65 godina, na svakih 100 hiljada, 73 učini prekršaj, dok kod onih 18-65 godina, kojih je oko 4 miliona i 400 hiljada, na svakih 100 hiljada, 130 čini prekršaj.

- Mlađi su, znači, duplo nedisciplinovaniji - kaže Rebić.

On je naveo da je nešto preko 120 ljudi napravilo prekršaj dva ili više puta u toku trajanja vanrednog stanja i dok su mere ograničenja bile na snazi.

Kaže i da se u pritvorskim jedinicama u Vršcu, Pirotu i Požarevcu nalazi 25 osoba.

- Kroz sistem samoizolacije u Srbiji je prošlo oko 100 hiljada ljudi, istekao je period od 28 dana za većinu njih. Sada je oko 15 hiljada u samoizolaciji. Shodno tome, očekujem da bude manje onih koji će kršiti mere samoizolacije - naveo je Rebić i dodao da su zbog toga 844 osobe procesuirane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading