Kapetan Dragan otkriva malo poznate detalje: Sa Arkanom nisam bio prijatelj, Legija je častan vojnik, Zvezdan nije ubio Đinđića

Autor:

Vesti

29.04.2020

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, u intervjuu koji je dao za naš list, istakao je

Milorad Ulemek Legija

Milorad Ulemek Legija nam je došao u pomoć na Škabrnji 1993. godine i imao mnogo žrtava. Da on prethodno nije odradio lavovski posao, ja ne bih uspeo da oslobodim ni Škarbnju ni Ravne Kotare.

Sa Arkanom nisam bio prijatelj jer je bio jako sujetan. Ne umanjujem njegov patriotizam i njegovu hrabrost, ali sam bio totalni protivnik načina na koji je on komandovao ljudima. On je mene jednom uveo u jednu sobu i rekao: "Vidiš, ovde imaš hiljadu godina zatvora", a ja u "Knindže" nisam primao ljude koji su imali krivični dosije. Mi smo bili potpuno suprotni. Postojalo je uzajamno poštovanje, prijateljstvo ne.

Željko Ražnatović Arkan

I Zvezdana (Jovanovića, pripadnika JSO, osuđenog za ubistvo Zorana Đinđića) znam kao jednog izuzetno odanog, časnog, skromnog policajca, koga prosto ne mogu da povežem sa tim ubistvom. Zato ću u ime svoje fondacije apelovati da Legija i on, na moju garanciju, budu pušteni na uslovnu slobodu jer je jadno da im učešće u ratu za srpski narod bude na sudu otežavajuća okolnost.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dragiša

30.04.2020 07:44

Kapetan Dragan ima ogromno ratničko iskustvo koje treba iskoristiti.