Ministar Vulin: Vojska Srbije čini sve da građanima Novog Pazara bude bolje

Autor:

Vesti

29.04.2020

18:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komentarišući izjave narodnog poslanika Enisa Imamovića da se u Novi Pazar ne ulaže, u nastavku Prve sednice Narodne skupštine Republike Srbije za vreme vanrednog stanja, ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da je sramota deliti građane Srbije prema njihovoj veri i naciji i da se sa prezirom govori o državi koja podjednako vodi računa o svakom svom građaninu.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vulin

- Vojska Srbije, za koju smo slušali one budalaštine da nije dobrodošla, dezinfikovala je svaku ulicu u Novom Pazaru i nisam primetio građane koji su išli okolo i sprečavali je da to radi, naprotiv, svi su razumeli zašto to vojska radi.To i treba da radi, jer mi štitimo sve svoje građane.

Vojska Srbije je postavila i privremenu bolnicu, ne pitajući ko će tu da leži, nego zato jer je potrebna građanima Novog Pazara. Vojska Srbije je za dva dana opremila novopazarsku bolnicu kompletnim sistemom razvođenja gasova. Sada imate nešto što do sada nikada niste imali, a Aleksandar Vučić je doneo 10 kliničkih i još tri transportna respiratora. Nijedan respirator niste imali – podsetio je ministar Vulin.

Podsetivši narodnog poslanika Imamovića da građani Novog Pazara ne plaćaju porez Beogradu, već svojoj državi, kao što to čine i svi ostali građani, on je poručio da se ne postavlja pitanje gde će respitiratori otići jer država odlučuje o tome da respiratori odu tamo gde su najpotrebniji.

- Vojska Srbije je omogućila da imate potpuno razvedene gasove u bolnici i tu će se lečiti oni kojima je pomoć potrebna. Nadam se da pacijente niko neće deliti po veri i naciji, da ih niko neće skidati sa respiratora ako mu ne odgovaraju vera i nacija.

Ministar Vulin se osvrnuo i na svoju nedavnu posetu Sjenici, kada je obišao pripadnike Vojske Srbije koji obezbeđuju prihvatni centar za migrante.

- Dočekalo me je rukovodstvo opštine, građani Sjenice. To je bilo samo par dana nakon one budalaštine da Vojska Srbije nije dobrodošla. Naravno da je dobrodošla u svakom delu Republike Srbije i naravno da će u svakom delu Republike Srbije vojska voditi računa o svakom svom građaninu, činiti sve što može da bude bolje.

Vlada Republike Srbije posebno vodi računa upravo o Novom Pazaru i ako bi neko imao razloga da se buni, onda bi to mogle neke druge opštine u okolini, kad kažu "Koliko dajete i ulažete u Novi Pazar." Ali, neka, radimo to čista srca i ja sam ponosan zbog toga. Ne bih bio ponosan na sebe da tako loše govorim o zemlji koja vodi računa i o meni i o mojoj porodici i o svakom mom – naglasio je ministar Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading