Ispovest Milomira Marića: Predsednik Vučić stalno ima neku sumnju u mene

Autor:

Vesti

30.04.2020

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok su mnoge njegove kolege imale pauzu u radu, novinar i urednik TV Hepi Milomir Marić je tokom izolacije izazvane koronavirusom svakog radnog dana uživo iz studija vodio jutarnji program.

Foto: ST/V. LUKIĆ
Milomir Marić

U ispovesti o proteklim danima Marić za Srpski telegraf kaže da mu je najteže od svega palo to što su beogradske pijace bile pod ključem.

- Morao sam da se odviknem od ritualnih poseta beogradskim pijacama i buvljacima. Subotom i nedeljom obiđem gotovo sve pijace, to mi je rekreacija. Više volim pijace nego premijere i modne revije, tamo je neuporedivo više obrazovanog sveta, od kog svašta možeš da čuješ. Nema pokondirenih tikvi koje gledaju da se za sve očešu, poziraju i dobiju džabe. Čim se ponovo otvore, odmah ću da idem tamo gde je moja duševna hrana - poručuje Marić.

PRVO KOD FRIZERA

Ali ste zato odmah po relaksiranju mera posetili frizera.

- Nisam kršio policijski čas. U ponedeljak ujutro bio sam prvi kod mog frizera i sredio se. Ja sam, dakle, bio maneken koji se prvi podšišao čim su otvoreni frizerski saloni, prvi podšišani Srbin koji je izašao u javnost.

Žene će na plaži nositi trikini

Tradicionalno letujete u Crnoj Gori. Da li će ove godine izostati kupanje na Jadranu?

- Mi uopšte ne znamo kako će sada izgledati letovanje. Po važećim zakonima, može da bude i ovako: "Preći ćemo granicu, onda će nas kidnapovati i poslati u karantin na plažu ili planinu. Da li ćemo se kupati sa maskama, ko zna..". Za žene je već lansiran trodelni kupaći sa maskom - trikini. Živimo u vremenu zatvorenih granica, pa se mnoge zemlje okreću turizmu u svojim okvirima. Merkelova preporučuje Nemcima da obiđu sela.

Čini se da sve ovo oko korone vas veoma zabavlja.

- Radio sam kao da se ništa ne dešava, samo što je tema razgovora bila isključivo korona. Mnoge teorije zavere su se čule. Mene je to jako zabavljalo jer je nemoguće živeti u stalnom grču i strahu. Ne kaže tek tako naš narod: "Udri brigu na veselje". Pravio sam šale da su jedini lekovi za ovo stanje ili koronapivo ili koronacirkus. Ja sam zato od emisija pravio cirkus jer je cirkus "Korona" obeležio moje detinjstvo. Cirkus je, kao institucija, nestao kad je pobedila demokratija. Sećam se vremena državnih praznika kad je mečka igrala od železničke stanice do Terazija. Srbiji je krenulo nizbrdo kad su to zabranila razna društva za zaštitu prava životinja i od tada mi nemamo sreće.

Kako objašnjavate pojavu raznih teorija o koroni?

- Srbi uživaju u teorijama zavere. Žarko želimo da što pre otkrijemo šta je pozadina svega toga jer hoćemo jednostavne odgovore na jako komplikovana pitanja. Međutim, čini mi se da još dugo nećemo znati da li je nastao u prirodi ili je pušten iz neke laboratorije.

BRAVO ZA NEDIMOVIĆA

Da li su se naši političari snašli u ovom haosu?

- Moram reći da su se mnogi odlično pokazali. Na primer, Nedimović, koji je rešio naizgled nemoguća pitanja. Uspeo je da u Senti pusti u pogon fabriku kvasca. Ranije je svaka manja pivara u Srbiji to pravila. Našli smo se sa tonama brašna, ali bez kvasca. Pronašao je i neko prokislo navipovo vino, koje stoji ko zna otkad, kako bi se pravio alkohol za dezinfekciju. Milošu Vučeviću čestitam što je uspeo da Klinički centar Vojvodine održi tako da u njemu nema zaraženih medicinskih radnika.

Vesnine lovačke šnicle

RepublikaFoto: E-stock/D. Stanojević
Vesna Radusinović i Milomir Marić

Na poslu ste bili skoro stalno, a kako ste vreme provodili u kući?

- Sa Vesnom nikad nije dosadno. Kod nje se sada, kao pre za vreme bombardovanja, probudila neka neviđena radna energija. Toliko kuva, tako ukusno da sam počeo da se brinem za izgled jer nisam mogao da šetam i trošim tu energiju. Sve to ona odlično spremi, mada njene lovačke šnicle ni izbliza ne liče na one koje je moja majka nekad spremala.

Vi to otvoreno kažete iako vas mnogi napadaju da podržavate Vučića.

- Napadi po raznim medijima da radim za Vučića su meni jedina preporuka kod njega koji stalno ima neku sumnju u mene. To što i vlast i opozicija sumnjaju u mene jeste najbolji dokaz da sam i dalje onaj stari Marić, najobičniji novinar.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading