Jevtić: Nasilje nad imovinom Srba na Kosovu i Metohiji mora prestati odmah

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

28.04.2020

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar za zajednice I povratak u privremenim prištinskim institucijama Dalibor Jevtić, nakon najnovijeg paljenja srpske kuće u Cernici, kod Gnjilana, poručio je da nevećinske zajednice zaslužuju jednake šanse i zaštitu, pogotovo u momentima kada je evidentan rastući trend nasilja nad njihovom imovinom.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Dalibor Jevtić

- Svi dosadašnji napori da omogućimo bolju budućnost svima, u momentu bivaju obesmišljeni nakon saznanja da se pripadnicima nevećinskih zajednica na Kosovu pale kuće, skrnave groblja, neometano krade imovina - naveo je Jevtić u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Jevtić upozorava da se poslednjih dana i nedelja dešavaju sinhronizovani napadi nad imovinom Srba i da veoma zabrinjava inferiornost institicija i albanske intelektualne elite na Kosovu.

- Novake kod Prizrena, Babin Most kod Obilića, Crkolez kod Istoka, Orahovac, a danas i Cernica kod Gnjilana našla se na meti ekstremista. Nasilje nad imovinom Srba i ostalih nevećinskih zajednica na Kosovu mora prestati odmah - naveo je Jevtić.

Podsetio je da nisu zaboravljena stradanja nedužnih civila u Cernici, kada je 2000. godine tokom napada na seosku prodavnicu poginulo troje Srba, među kojima i četvorogodišnji Miloš Petrović, kao ni napadi 2003. godine kada je ranjeno četvoro Srba, od kojih je jedan od zadobijenih povreda preminuo.

Jevtić je naveo da novo paljenje kuće predstavlja opomenu za sve, da je krajnje vreme da se svi okrenemo budućnosti i na sasvim suprotan način od ovog današnjeg gradimo međusobno poverenje i suživot na Kosovu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading