DAČIĆ U GOLUBINCIMA: Srbija je veliko gradilište

Autor: Tanjug

Vesti

13.10.2017

16:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Golubincima je obeležen početak gradnje stanova za izbeglice iz Potprojekta 4 Regionalnog stambenog programa, a potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je poručio da je cela Srbija jedno veliko gradilište, te da je do sada dodeljeno 1.207 stambenih rešenja, od kojih je 628 paketa građevinskog materijala i 479 kuća.

RepublikaFoto: Tanjug
Da se radi i gradi: Ivica Dačić

Dačić, koji je predsednik Komisije za koordinaciju procesa trajne integracije izbeglica Vlade Srbije i predsednik Upravnog odbora, rekao je na ceremoniji obeležavanja početka gradnje u Golubincima, da ovi stambeni projekti menjaju živote ljudi, ali su i odgovornost da se ne iznevere očekivanja svih onih koji žive u izbegličkim uslovima preko 20 godina. 

- Koliko smo tome posvećeni, govori i intenzitet aktivnosti na terenu. Mogu, bez preterivanja, da kažem da je cela Srbija veliko gradilište. Do sada je dodeljeno 1.207 stambenih rešenja, od čega 628 paketa građevinskog materijala, 479 kuća - kazao je Dačić.


Dačić je rekao da se već privodi kraju, poršle godine započeta izgradnja 235 stanova u Ovči, čija je vrednost 9,8 miliona evra.

Ovog proleća, podsetio je, otvorili smo gradilišta iz Potprojekta 2, u pet gradova. 

Većina tih gradilišta, istakao je, odlično napreduju i očekujemo da će, ukoliko sve protekne kako je planirano, u proleće sledeće godine biti useljeni stanari.

Govoreći o projektu u Golubincima, Dačić je rekao da je on vredan više od 13 miliona evra, i obuhvata 661 stambeno rešenje: 30 montažnih kuća, 261 stambena jedinica, 300 paketa građevinskog materijala i 129 seoskih kuća.

U ovom potprojektu, precizirao je, višestambeni objekti gradiće se u 13 jedinica lokalne samouprave. 

Osim u Golubincima, naveo je, gradilišta su otvorena u još osam opština - u Zrenjaninu, Brusu, Boru, Arilju, Negotinu, Temerinu, Kladovu i Loznici. 


Završetak svih tih radova očekujue se na leto sledeće godine, kazao je Dačić.

- Ovde, u Golubincima, počela je gradnja 30 stanova za izbeglice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Stanove će dobiti u zakup sa mogućnošću otkupa posle šest meseci od useljenja, po povlašćenim cenama, u skladu sa Zakonom o izbeglicama - naveo je. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading