(VIDEO) U Srbiji koronavirusom zaraženo ukupno 8.275, umrle 162 osobe! Najstariji i dalje najugroženiji

Autor: Republika

Vesti

27.04.2020

13:10 >> 13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na još jednoj redovnoj konferenciji o koronavirusu, lekari su saopštili najnovije podatke o broju zaraženih, umrlih i pacijenata na respiratorima, kao i izlečenima.

- Do današnjeg preseka ukupno je zaraženo 8.275 osoba, a preminulo je ukuono 162 osobe. U poslednjih 24 sata, preminulo je još šest osoba - rekla je dr Darija Kisić Tepavčević.

- Stručno mišljenje zasnovano na dokazima i iskustvima drugih zemalja. Nije popularno to što ću sada da kažem, poželeli smo se i izlazaka i druženja, nikome ovo nije prijatno, ali bez obzira kakva će da bude odluka državnog vrha, apelujem da se strpimo još malo jer je izvesno da vidimo kraj ovog epidemijskog toka - rekla je Kisić Tepavčević.

Istraživanje će utvrditi kako je došlo do zaražavanja u Gerijatrijskom centru u Nišu, rečeno je na konferenciji.

- Najveća žarišta su ona mesta gde se otkrije širenje virusa u institucijama za stare osobe - rekla je Darija Kisić Tepavčević.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Goran Stevanović

- Najstariji su najrizičnija grupa zato što se kod njih klinička slika drastično i brzo menja, zato je potrebno da se o njima povede računa - rekao je dr Stevanović.

- Što se tiče termina za kupovinu za penzionere, to može da se reanalizira kako bismo penzionerima olakšali - rekla je dr Darija Kisić Tepavčević.

- Što se tiče očne klinike, ja nemam tačan podatak - dr Darija Kisić Tepavčević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading