Napadi na Srbe na KiM nisu rasvetljeni, zločinci i danas na slobodi!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

25.04.2020

16:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar za zajednice i povratak u odlazećoj kosovkoj vladi Dalibor Jevtić najoštrije je danas osudio novi napad na imovinu Srba u Babinom mostu, istakavši da ni prethodni nisu rasvetljeni i niko nije kažnjen za njih.

RepublikaFoto: Tanjug/Sava Radovanović
Dalibor Jevtić

- Meštani Babinog mosta nerado se prisećaju mnogobrojnih zlodela iz prošlosti kao što su kidnapovanja Srba, paljenja njihovih kuća, rafalnih paljbi na selo, više uzastopnih pljački pravoslavne crkve i parohijskog doma, krađe automobila, stoke i zato s razlogom stanovnici ovog sela tvrde da su potpuno nezaštićeni i nesigurni, jer su počinioci svih ovih zlodela i danas na slobodi - istakao je Jevtić.

U saopštenju za javnost, on je naveo da su u trenucima kada svi ulažu napore u borbi protiv pandemije koronavirusa, "pojedinci i njihova pohlepa nezaustavljivi, a povratničke porodice i dalje na meti lopova".

- Najoštrije osuđujem napad na imovinu povratničke porodice Petrović iz Babinog Mosta i javno izjavljujem da je krajnje vreme da nadležne institucije pronađu i osude počinioce ovog krivičnog dela, a da javnosti moraju biti saopštena imena i prezimena počinioca - izjavio je Jevtić povodom najnovijeg incidenta.

On je podsetio da je Ministarstvo za zajednice i povratak porodici Slavka Petrovića u Babinom mostu izgradilo kuću u želji da ona nađe svoj mir i porodično blagostanje u tom kosovskom selu, ali da, nažalost, njegovi meštani i dalje skupo plaćaju svoj mir.

Naveo je takođe da je u tom selu Ministarstvo iz svog budžeta i u saradnji s međunarodnim partnerima izgradilo 58 kuća, 17 porodica je dobilo pomoć u građevinskom materijalu, opremljena je lokalna stomatološka ordinacija i pružena pomoć u rešavanju problema sa pijaćom vodom.

Jevtić je ponovio mnogo puta ranije izrečeni stav da krivična dela nad nevećinskim zajednicama na Kosovu imaju posebnu težinu i da zato predstavljaju dodatnu obavezu za nadležne organe vlasti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading