Dačić razgovarao sa Šalenbergom o saradnji Srbije i Austrije tokom pandemije koronavirusa

Autor: Republika

Vesti

25.04.2020

05:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je telefonom sa svojim austrijskim kolegom, saveznim ministrom za Evropu, integracije i spoljne poslove Aleksanderom Šalenbergom.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Ivica Dačić

Ministri su razmenili iskustva o trenutnoj situaciji izazvanoj pandemijom korona virusa i merama koje njihove vlade preduzimaju u cilju zaštite ljudskih života i efikasnog prevazilaženja posledica epidemije.

Ministar Šalenberg je istakao da je i u ovim teškim trenucima, kada su sve zemlje fokusirane na borbu sa korona virusom, saradnja sa Zapadnim Balkanom i dalje visoko na listi prioriteta Austrije. Najavio je pomoć koju je Austrija spremna da uputi Srbiji u vidu medicinske opreme i sredstava za opremanje privremenih bolnica. Takođe, ponudio je da, ukoliko postoji potreba, Austrija preuzme na dalje lečenje pacijente iz Srbije koji su u teškom stanju i nalaze se na intenzivnoj nezi.

Ministar Dačić zahvalio je na najavljenoj pomoći i rekao da će nadležnim institucijama preneti spremnost Austrije da pomogne u lečenju najtežih bolesnika.  

Ministri su izrazili nadu da će se svet uskoro izboriti sa ovom opakom bolešću i  složili se da je već sada potrebno započeti sa pripremama kako bi nakon ublažavanja mera u obe države obnovile aktivnosti u punom kapacitetu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading