SRBIJA ŠALJE POMOĆ ITALIJI! Vučić: Pokazali smo solidarnost!

Autor: Tanjug

Vesti

24.04.2020

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra otpremanju medicinske opreme za borbu protiv zarazne bolesti Kovid-19, koju Srbija donira Italiji.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

Kako je saopšteno iz pres službe predsednika Republike, pomoć će biti otpremljena sa Aerodroma "Nikola Tesla" u 12.30 časova.

Predsednik Vučić je ranije danas, posle sastanka sa predstavnicima EU i ambasadorima zemalja članica Unije, preneo novinarima da je razgovarao sa guvernerom italijanske pokrajine Veneto Lukom Zajom i da je ponuđena podrška tom regionu Italije u trenucima kada je to bilo teško i važno.


- Verujem da smo svojim ponašanjem u regionu pokazali da možemo da pružimo svoju solidarnost i pomoć i sa onima sa kojima ne razmenjujemo uvek najlepše reči - rekao je Vučić.

On je kazao i da Srbija sada ima nešto više zaštitine opreme nego što je potrebno, čak i nešto više respiratora, nego što je neopdhodno sada, te ukazao da smo spremni, ako je to potrebno bilo kojoj zemlji članici EU, da im ih uručimo u roku od 12 sati.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading