Čovek kog su pokušali da ubiju poručuje: Dukić jači od zakona!

Autor:

Vesti

21.04.2020

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom suđenja protiv osoba koje su pokušale da me ubiju, tužilac Stanislav Dukić se brutalno i bezobzirno hvalio vezama u srpskom pravosudnom sistemu, počev od vremena ministarke Snežane Malović pa do danas. "Kadija te tuži, kadija ti sudi", opisao bih u jednoj rečenici. Oni su iznad sistema i zakona, očigledno. U sve to se uverio i moj tadašnji branilac Boža Prelević, koji je rekao da tako nešto nije video u karijeri.

RepublikaFoto: Printskrin
Stanislav Dukić

Ovako Šemsudin Toković, čovek koji se našao na meti likvidatora iz novopazarskog kriminalnog miljea, koje je, kako tvrdi, tokom postupka zaštitio tužilac Dukić, za naš list opisuje deo onoga što se dešavalo vezano za pomenuti slučaj. Podsetimo, to je isti onaj Šemsudin Toković kog je sudija Višeg suda u Beogradu Danica Kosovac glatko odbila da sasluša kao svedoka našeg lista u parničnom postupku po tužbi Dukića, člana Državnog veća tužilaca.

Toković, takođe, poručuje za Srpski telegraf da ne odustaje od namere da dokaže bliske veze Dukića i ljudi iz novopazarskog kriminalnog miljea. On ističe da ga ne zanima privatan život tužioca, s kim se sastaje i druži, ali tvrdi da je ovaj svojim postupcima direktno uticao na fijasko krivičnog postupka nakon pokušaja njegove likvidacije.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Šemsudin Toković

- Mene zanima samo moj slučaj, a to što mediji pišu da je na vezi sa kriminalcima jeste problem države. On je svojim radnjama uticao da izvršioci dobiju podstrek da me napadnu i da potom ne odgovaraju iako su bili dostupni policiji i tužilaštvu koje ih je pustilo. Tu je njegova odgovornost, kao i neizvođenje dokaza koji bi svaki drugi tužilac, čak i nižeg ranga, uradio - rekao je Toković i podsetio da je zbog toga protiv Dukića podneo krivičnu prijavu Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal.

Ubili radnika obezbeđenja

Istraga pokušaja ubistva Tokovića koju je vodio zamenik tužioca Edis Arifović, koji je bio pod direktnom nadležnošću Stanislava Dukića, dok je ovaj radio u Novom Pazaru, dovela je do oslobađajuće presude. Počinioci u međuvremenu beže u Sarajevo, gde su tri meseca kasnije opljačkali banku i tom prilikom ubili radnika obezbeđenja.

Podsećamo, Šemsudin Toković iz Sjenice preživeo je mafijašku sačekušu i ranjavanje 2015. Zbog mnogobrojnih propusta tokom istrage suđenje optuženima završilo se oslobađajućom presudom, za šta je Toković direktno optužio Dukića.

Toković kaže i da, s obzirom na golgotu koju je sam preživeo, nije iznenađen presudom Višeg suda u Beogradu protiv našeg lista.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Svetozar Vujačić

Vujačić: Neka joj bude na čast

Poznati advokat Svetozar Vujačić objašnjava da je sudija Kosovac formalno-pravno imala pravo da odbije Tokovića kao svedoka, ali da je to skandal.

- Odbijajući da sasluša svedoka odbrane, ona je presudu donela na osnovu onoga što je rekla samo jedna strana, u ovom slučaju tužilac Dukić, što je nezabeleženo u pravnim analima i neka joj služi na čast - istakao je Vujačić.

- Šta ste očekivali da će Dukić da uradi sa jednom parnicom, kad je u prepisci sa mnom rekao: „Ubice su kod mene na saslušanju i siguran sam da je niži pucao". Očigledno je da sudija nije video sve prepiske koje jasno govore o njegovim vezama sa ubicama i nalogodavcima. Nepozivanjem mene kao svedoka sudija je direktno pomogla Dukiću.

Sudija Kosovac, podsetimo, izrekla je našem listu rekordnu kaznu od 500.000 dinara, u ekspresnom roku, odbijajući da sasluša Šemsudina Tokovića iako je bio uredno predložen kao svedok.

Na pitanje zašto sudija Danica Kosovac nije pozvala kao svedoka Šemsudina Tokovića u sporu protiv Srpskog telegrafa, Dukić ponovo nije odgovorio:

- Kao odgovoran čovek, ne odgovaram na pitanja neodgovornog lista - kratko je poručio tužilac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading