Vulin: Mnogo nam znači podrška i pomoć vojnih stručnjaka iz Rusije

Autor:

Vesti

20.04.2020

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Do sada su pripadnici Oružanih snaga Ruske Federacije izvršili 84 različite dekontaminacije, a medicinski timovi su izvršili 103 različite posete, dali nam svoje ekspertize, pa i vrlo često menjali naše lekare u radu na respiratorima i tako konkretno pomogli ljudima da se osete bolje i našim lekarima da se odmore", izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je danas sa general-majorom Mihailom Černišovim obišao dezinfekciju kasarne "General Pavle Jurišić Šturm" u Požarevcu.

RepublikaFoto: Tanjug/T. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vulin

Dezinfekciju su zajedno izvršili mobilni timovi jedinica atomsko-biološko-hemijske odbrane Vojske Srbije i vojni stručnjaci ABHO jedinica Oružanih snaga Ruske Federacije angažovani na sprovođenju mera u cilju sprečavanja širenja virusne infekcije Kovid-19.

- Nama mnogo znači njihova podrška i pomoć, mnogo nam znače iskustva koja su nam preneli, a daju nam i izuzetan primer koliko su vredni, koliko su posvećeni i koliko su strpljivi, i koliko za njih nema nerešivih zadataka. Ni srpska vojska ne zaostaje u tome i za srpsku vojsku nema nerešivih zadatka i mi smo tu da radimo za svoj narod. Sa ovakvom vojskom Srbija može da bude mirna – zaključio je ministar Vulin.

Govoreći o zajedničkom angažovanju, general-major Mihail Černišov, koji predvodi ekspertske timove Oružanih snaga Ruske Federacije, istakao je da su pripadnici dveju vojski izvršili svoj zadatak za ocenu odlično.

- Mi Rusi, znamo svoje kapacitete, resurse i mogućnosti, ali danas smo videli da su i pripadnici Vojske Srbije odlični stručnjaci i da dobro rade svoj posao – naglasio je general Černišov, dodajući da će se i u narednom periodu nastaviti angažovanje jedinica na izvršenju svih zadataka koje možemo imati. General Černišov je posebno zahvalio ministru odbrane Aleksandru Vulinu, jer je predlog Oružanih snaga Ruske Federacije o angažovanju ABHO jedinica bio odobren u veoma kratkom roku, izrazivši uverenje da će i ovaj posao biti uspešan.

Današnjem obilasku su prisustvovali i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković, zastupnik komandanta Komande za obuku brigadni general Jelesije Radivojević, pomoćnik ministra za politiku odbrane mr Milan Ranković, komandant Centra za obuku Kopnene vojske pukovnik Milovan Vasić.

Tokom posete zamenik komandanta Centra ABHO potpukovnik Srđan Rutić referisao je o angažovanju pripadnika tog centra na dezinfekciji objekata i ustanova širom Srbije u proteklom periodu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading