KO ĆE U KURTIJEVU FOTELJU?! Tači najavljuje formiranje nove vlade u Prištini

Autor: Tanjug

Vesti

19.04.2020

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači najavio je danas da će sledeće nedelje, u skladu sa Ustavom, preduzeti završne korake za formiranje nove vlade.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači

- Sledeće nedelje preduzeću završne ustavne korake za omogućavanje formiranja nove vlade s punim legitimitetom od strane parlamenta, sposobne da se bori protiv kovid-19 i da služi narodu. Takse i reciprocitet moraju da budu ukinuti, kako bi se ojačala podrška SAD i EU Kosovu - objavio je Tači na Tviteru.

On je od izglasavanja nepoverenja prištinskoj vladi uputio četiri pisma vršiocu dužnosti premijera Aljbinu Kurtiju, tražeći od njega kao lidera Samoopredeljenja, stranke sa najvećim brojem poslanika u skupštini, da pošalje ime kandidata za premijera, podseća Kosovo onlajn.


Kurti nije odgovorio na zahteve i traži održavanje vanrednih izbora nakon okončanja krize izazvane epidemijom korona virusa.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading