Haradinaj besan na Kurtija zbog upravljanja pandemijom na Kosovu: On je neozbiljan i obmanjivač

Autor: Kosovo online

Vesti

18.04.2020

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj odbio je danas poziv premijera tehničke vlade Kosova i predsednika Samoopredeljenja Aljbina Kurtija koji je pozvao čelnike stranaka na okrugli sto o situaciji izazvanoj pandemijom koronavirusa, uz ocenu da Kurti nije dobro upravljao situacijom.

RepublikaFoto: youtube.com/Kosovo Sever Portal
Ramuš Haradinaj

- Vaši pozivi za koordinaciju i interakciju nakon jednostranih odluka koje su se pokazale štetnim i neuspešnim postali su ritual molitve za oproštenje i spas. To ste dokazali i kada ste ukinuli takse prema Srbiji bez ikakvog poštovanja ili vrednosti, bez uključivanja u to i jučerašnju donaciju od 1.000 srpskih testova u obliku milostinje, umanjujući sposobnost Kosova za legalno i blagovremeno snabdevanje, direktnom kupovinom ili donacijama iz prijateljskih zemalja - rekao je Haradinaj.

Haradinaj navodi da aktuelni premijer nije dobro upravljao pandemijskom situacijom, navodeći "ustavna kršenja za kretanje građana".

- Sve dok vaše pozivnice kasne u vezi sa razvojem situacije i nisu kvalifikovane institucionalnim i političkim legitimitetom, sa zadovoljstvom mogu da najavim da nikada neću učestvovati na takvim okruglim stolovima - napisao je Haradinaj.

On je Kurtija nazvao obmanjivačem i neozbiljnim, istovremeno naglašavajući da premijeru posle izglasavanja nepoverenja u parlamentu nedostaje legitimitet.

- Setitli ste se, nakon više od mesec i po dana, da pozovete na okrugli sto o pandemiji, sa institucionalnim akterima i predstavnicima parlamentarnih političkih stranaka, što je jasan dokaz da ste neozbiljni i antiinstitucionalni - istakao je Haradinaj.

Štaviše, posle razrešenja sa više od 2/3 glasova poslanika Skupštine nemate potrebni legitimitet za odgovornost za koju tvrdite da uopšte obavljate - naveo je Haradinaj. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading