Šiptari sprovode TEROR na Kosovu: Zapalili srpsku kuću na VELIKI PETAK, u kojoj je živela baka

Autor: kosovo-online.com, republika.rs

Vesti

17.04.2020

18:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sinoć je u zaseoku Janjina voda u opštini Obilić izgorela porodična kuća Tihomira Ristića, posvedočili su za Kosovo Onlajn njegov sin Radisav i prva komšinica.

RepublikaFoto: kosovo-online.com
Kuća potpuno izgorela

- Sinoć oko 22 časa pozvala me je vrlo uzbuđena rođaka čija je kuća odmah do naše da me obavesti da nam je kuća u kojoj sam živeo zapaljena - rekao je za Kosovo Onlajn Radisav Ristić, sin Tihomira Ristića koji od 1999. sa porodicom kao raseljeno lice živi u Novom Sadu.

Dodao je da je policija izašla na lice mesta i da je razgovarao sa jednim od policajca koji je bio na uviđaju.

- Policajac je bio ljubazan, ali o požaru ništa nije mogao da mi kaže. Danas je moj otac kao vlasnik kuće razgovarao sa nekim iz policijske stanice. Uzeli su podatke i broj telefona, kako bi ostali u kontaktu, bez detalja oko požara - precizirao je za Kosovo Onlajn Radisav Ristić.

Foto: kosovo-online.com
Vatra je zahvatila ceo krov

Prema njegovim rečima, kuća je bila u dobrom stanju.

- U kući je do 2011. živela baka. Na kuću su nam pazili i održavali dvorište rođaci, a mi smo povremeno odlazili jednom, dva puta, godišnje - napominje Radisav Ristić.

Foto: kosovo-online.com
Ništa nije ostalo...

Gordana Ristić iz Janjine Vode je u razgovoru za Kosovo Onlajn rekla da je njena porodica vrlo uznemirena zbog tog događaja.

Foto: kosovo-online.com
Od topline krov se skroz urušio

- Sinoć posle 20 časova ugledala sa dim i vatru iz komšijne kuće. Uplašila sam se jer je u vatri kuća do moje. Pozvala sam komšiju Albanca, a potom policiju i vatrogasce. Bio je mrak i nisam videla nikog.

Foto: kosovo-online.com
Baš ništa nije ostalo...

I meni su pre mesec dana zapalili ogradu dvorišta, a Albanci iz susednog sela Crkvena Vodica su vređali i psovali moju decu. Veliki je strah. Ovo je pritisak da se iselimo - naglasila je Gordana Ristić za naš portal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading