Ohrabrujuće reči premijerke! BRNABIĆEVA: Nazire se svetlo na kraju tunela

Autor: Tanjug

Vesti

15.04.2020

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić izjavila je večeras da se nazire kraj epidemije u Srbiji, da smo izašli iz zone opasnosti, ali da se mere još moraju poštovati i ne sme se opuštati.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ana Brnabić

- Vidi se svetlo na kraju tunela. U petak ulazimo u sedmu nedelju, očekujemo da privodimo kraju epidemiju. Uspeli smo da stvari drzimo pod kontrolom. To je ogroman uspeh za nasu zemlju i sve nas. Ponosim se svojom zemljom i kako smo ovo vodili i nasim zdravstvenim radnicima, predsednikom, Vladom, građanima - rekla je Brnabić za tv Pink i istakla da smo nadomak da izguramo ovo i da se okrenemo budućnosti i ekonomskim izazovima.

Ona je rekla i da se približava vreme kada će biti ukinuto vanredno stanje i da ga Srbija neće ni dan produžavati kada se stvore uslovi, a da će zatim što pre treba da krene u opravak i da se pozicionira u svetu koji, kako kaže, posle korone neće biti isti.


Brnabić je istakla da je sada vreme da fokusiramo sve naše resurse na mesta u kojima je žarište kao što su Nisavski, Pomoravski, Braničevski okrug, gde je veliki broj ljiudi iz dijaspore došao.

- Bilo je onih koji nisu ozbiljno shvatili. Tu imamo žarista koja smo ocekivali, kao što su Niš , Aleksinac, Požarevac, Ćuprija... sada fokusiramo nase snage da suzbijemo sve to - istakla je Brnabić.

Ona je dodala i da je važno da i ostatak Srbije primenjuje restriktivne mere da nam se ne bi vratio još jedan udar epidemije kao što se desilo u nekim zemljama.

Dodala je da smo danas imali i maksimalni broj testiranih, da imamo preko 2 500 testova dnevno, tako da se uzrokuju i ljudi sa blažim simptomima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading