Doktorka Kisić Tepavčević: Vikend za Vaskrs će vrlo verovatno biti kao i prethodni

Autor: Tanjug

Vesti

13.04.2020

16:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenica direktora instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević je rekla da će vrlo verovatno vikend za Vaskrs biti isti kao prethodni, sa policijskim časom.

RepublikaFoto: printscreen
Darija Kisić Tepavčević

- Niko ne može da ukine Vaskrs, to je naš najveći praznik. Svi pokušavamo da smislimo kakvo je to najbolje rešenje - rekla je ona u emisiji Fokus na televiziji B92.

Kisić Tepavčević je kazala da će Krizni štab pratiti situaciju iz dana u dan, ali da je vrlo verovatno da će za vikend važiti mere iste kao i prethodnog vikenda.

Na pitanje kada će biti ukinuto vanredno stanje, Kisić Tepavčević je rekla da bez obzira na ukidanje, normalne životne aktivnosti kao pre neće biti iste.

- Mogu da kažem da se vidi kraj - rekla je ona i dodala da će sve biti završeno uskoro.

Odgovarajući na pitanje da li će to biti u julu ili avgustu, rekla je "pre toga".

Prema njenim rečima, nije trebalo da koronavirus uđe u staračke domove u Srbiji, ali je ohrabrujuće da njihove kliničke slike nisu loše.

O propustima u Nišu

Ona je napomenula da posebno zabrinjava pojava koronavirusa u Gerontološkom centru u Nišu.

- Čim u takvu populaciju uđe virus, on se munjevito širi - pojasnila je ona.

Prema njenim rečima, bitno je da su prepoznate sve osobe koje su zaražene u toj ustanovi a oni koji su za sada negativni biće u izolaciji.

Podsetimo, u tom domu za stare zaraženo je 140 štićenika i četvoro zaposlenih.

Maksimalan stepen predostrožnosti je u tim institucijama, istakla je ona.

Kisić Tepavčević je rekla da je povećan broj testiranja i da što je više testiranih, biće i više otkriveno onih koji su zaraženi.

- Sada imamo nešto više od 1.000 ljudi u privremenim bolnicama. Bilo je prilično portivljenje da se takav smešaj uopšte priprema, a sada vidimo da su nam potrebni - rekla je ona.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading