Gojković o obeležavanju Vaskrsa: Razumem vernike i Crkvu, ali struka je za distanciranje

Autor: Tanjug

Vesti

13.04.2020

15:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Jedini put da iz ovog problema izađemo sa što manje posledica jeste da u najvećoj meri smanjimo kontakte", istakao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković povodom zahteva pojedinih velikodostojnika SPC da se omogući vernicima da dođu na liturgije za Vaskrs.

RepublikaFoto: youtube.com/Novo Jutro
Zoran Gojković

Gojković je na konferenciji za štampu rekao da razume deo sveštenstva SPC i vernike koji bi želeli da na tradicionalni nacicn obeleže, uz Božić, najveći hrišćanski praznik Vaskrs.

- Međutim, država je od samog početka zauzela jasan i precizan kurs da će u kriznoj situaciji slušati isključivo i jedino struku. U ovom trenuku medicinska struka i zdravstveni radnici, kao i svi koji su uključeni u Krizni štab, a i oni koji su na prvim linijama odbrane, apeluju da smanjimo koliko je god moguće više kontakte, da se u najvećoj mogućoj meri socijalno distanciramo. To je jedini put da iz ovog problema izađemo sa što manje posledica - objasnio je on.


Gojković je rekao da zdravstvena struka insistira na tome, a da je država od samog početka poslušala, dodajući da se nada da će tako biti i na dalje.

- Ja nisam teolog i mogu samo reći svoje lično mišljenje da je jedna od božijih zapovetsi “ljubi bližnjeg svoga kao sebe samoga”, a gde ćete veću ljubav prema bližnjem svom da mu ne naudite - zaključio je on.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading