Lajčak: Dobar i konstruktivan razgovor sa Vučićem!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

12.04.2020

12:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Miroslav Lajčak kaže da je razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o dijalogu Beograda i Prištine i odgovoru na krizu COVID19 bio dobar i konstruktivan.

RepublikaFoto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
Miroslav Lajčak i Aleksandar Vučić

- Imali smo dobar i konstruktivan razgovor koji se odnosio na očekivanja od dijaloga, na odgovor na krizu COVID19 i EU podršku, kao i na ekonomiju - napisao je Lajčak na svom Tviter nalogu.

Novoimenovani specijalni predstavnik EU za dijaloga Beograda i Prištine i Zapadni Balkan kaže da je razgovor sa predsednikom Srbije deo njegovih kontakata sa regionalnim političkim liderima.

- Očekujem da sa mojim partnerima zajedno radimo za sve ljude na Zapadnom Balkanu - poručio je Lajčak.

Bivši šef diplomatije Slovačke Miroslav Lajčak imenovan je početkom aprila za Specijalnog predstavnika EU sa mandatom da radi na pokretanju dijaloga Beograda i Prištine i postizanju sveobuhvatne normalizacije odnosa dve strane.

Drugi deo mandata Miroslava Lajčka odnosni se na poboljšanje dobrosusedskih odnosa i pomrenje na Zapadnom Balknu kao i na jači angažman i vidljivost EU politike u regionu.

I Vučić je ranije danas rekao da je sa Lajčakom imao dobar razgovor o Kosovu, evropskoj perspektivi Srbije, kao i o pandemiji koronavirusa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading