(FOTO) Antić u Novom Sadu: Snabdevanje stabilno i pojačano za kovid bolnice!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

12.04.2020

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"U novonastalim okolnostima posebno je važno da svi potrošači imaju stabilno snabdevanje elektricnom energijom, a posebno su pojačani pravci snabdevanja za Kovid bolnice koje će u svakom momentu imati sigurno napajanje", izjavio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. MIJATOVIĆ
Aleksandar Antić u Novom Sadu

On je danas obišao Nacionalni dispečerski distributivni centar EPS - Distribucija u Novom Sadu, a sa njim su bili i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i v.d. direktora EPS Milorad Grčić.

Antić je rekao da je prilikom obilaska još jednom stavljeno u prvi plan to da je važno da oni koji rade na tako osetljivom mestu imaju sva neophodna zaštitna sredstva, da se vodi računa o dezinfekciji prostora i zdravlju zaposlenih.

- Oni rade veoma odgovoran posao i ovom momentu je to od ključnog značaja za život u Srbiji. Iz ovog dispečerskog centra upravlja se celim distributivnim sistemom u zemlji, i odavde se obezbeđuje da imamo sigurnost snabdevanja električnom energijom - rekao je ministar.

Antić je istakao da je posebno važno da se sačuva i proizvodnja i transport električne energije, odnosno da svi važni potrošači imaju stabilno snabdevanje energijom.

To je posebno važno za zdravstvene ustanove, jer se ne sme dozvoliti da tu imamo bilo kakav prekid u snadevanju, poručio je Antić.

Foto: Tanjug/D. MIJATOVIĆ
Aleksandar Antić, Miloš Vučević, Milorad Grčić

On je pohvalio sve koji rade održavanje sistema i u distributivnim centrima ističući da napornim radom obezbeđuju nam da imamo energetsku stabilnost.

- Posebno su pojačali sve pravce snabdevanja vezano za Kovid bolnice, za njih smo to posebno utvrdili i i mogu biti sigurni da će imati u svakom momentu sigurno napajanje električnom energijom - rekao je ministar Antić.

Naveo je da EPS nastavlja sa ključnim projektima i investicjama i da su u toku su važna projekta- tri velike 110 kV trafo stanice u Aranđelovcu, Gornjem Milanovcu i Tutinu. Antić je dodao i da je situacija u Novom Sadu što se snabdevanja tiče stabilna, da nije bilo ozbiljnijih kvarova i da dežurne službe otklanjaju nedostatke u svakom trenutku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading