KORONA NE POZNAJE NI RELIGIJE NI NACIJE: Vučić i Erdogan na vezi, evo oko čega su saglasni

Autor: Tanjug

Vesti

10.04.2020

19:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan pozvao je večeras telefonom srpskog predsednika Aleksandra Vučića i preneo mu da je svojim pozivom želeo da izrazi podršku predsedniku Vučiću i građanima Srbije u borbi protiv zarazne bolesti COVID-19.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vučić i Erdogan

Dvojica predsednika su se saglasili da korona virus ne razlikuje nacije i religije i da je saradnja među državama od presudnog značaja za uspešno suprotstavljanje širenju zaraze u svetu.

Kako je saopštila pres služba predsednika Republike, Vučić je, osim na prijateljskoj podršci, Erdoganu zahvalio na konkretnoj pomoći u zaštitnoj opremi koju je Turska pre dva dana poslala u Srbiju, naglasivši da je ona simbol razumevanja i prijateljstva dveju zemalja, posebno kad se zna da Turska ima više od 40. 000 obolelih.


Predsednici Srbije i Turske su međusobno izrazili žaljenje zbog žrtava bolesti u Srbiji, odnosno u Turskoj.

Oni su takođe izrazili nadu da će preduzete odgovorne mere predostrožnosti doprineti da gubitak ljudskih života bude što manji, a da će ekonomske mere uticati na to da Srbija, odnosno Turska, ispune svoje planove za budućnost.

Predsednik Vučić i predsednik Erdogan su se dogovorili da se, ubrzo po okončanju pandemije, sastanu i nastave razgovore o srpsko-turskoj ekonomskoj saradnji, kao i saradnji u drugim oblastima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading