DOKTOR KON OBJASNIO: Evo da li BSG vakcina pomaže pri lečenju od korone

Autor: kurir.rs, Republika

Vesti

10.04.2020

16:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Dejstvo BSG vakcine u zaštiti od korona virusa tek treba da se naučno proverava", kaže epidemiolog Predrag Kon povodom navoda da je smrtnost od Kovida 19 manja u zemljama u kojima se sprovodi imunizacija tom vakcinom.

RepublikaFoto: printscreen
Predrag Kon

Kada je reč o vakcini koja se daje kao zaštita od tuberkuloze, Kon ističe da je jos uvek nejasno kako ona povećava ćelijski imunitet, ali je primetio da se korona virus najviše raširio u zemljama u kojima se, kaže, decenijama ne sprovodi BSG vakcinacija.

- BSG vakcina se daje pacijentima sa karcinomom bešika, ali nikom nije jasno kako ona deluje, a deluje. Zapaženje o tome da li štiti od Kovida 19 tek će morati naučno da se proverava - kazao je Kon novinarima na konferenciji o situaciji sa korona virusom.

Kon je dodao da su svi u Srbiji vakcinisani.

- Mi smo svi vakcinisani. Deca se odmah pri rođenju vakcinišu sa BSG - naglasio je doktor Kon.

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje ''Dr Milan Jovanović Batut'' Darija Kisić Tepavcević rekla je da se oboleli od korona virusa u Srbiji leče po terapijskim protokolima koji se koriste svugde u svetu i sve lekove za koje se pokazalo da imaju najbolje efekte u lečenju zaraženih.

- 'Izrađene su tačne procedure i klinički terapijski protokoli i u salgalsnosti sa vodehim svetskim vodičima kada je u pitanju terapija za Kovid 19 - rekla je Kisić Tepavčević.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading