ŠTA JE VULIN ODGOVORIO SKOTU?!

Autor: Tanjug

Vesti

11.10.2017

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lazarević je slobodan čovek, a moje je pravo da poštujem i njegovu borbu i borbu mog naroda, kaže ministar odbrane Aleksandar Vulin u odgovor na komentar ambasadora SAD Kajla Skot.

RepublikaFoto: Tanjug
Odgovorio ambasadoru SAD u Srbiji: Aleksandar Vulin

Američki ambasador podelio je danas na svom tviter profilu tekst "Vašington post"-a sa naslovom "Srpski ministar odbrane hvali osuđenog ratnog zločinca" i napisao da "meseci rada na poboljšanju imidža Srbije u SAD mogu biti podriveni jednom izjavom". 

Tekst se bavi govorom koji je ministar odbrane Aleksandar Vulin održao u subotu u Nišu, gde je, između ostalog, naveo da su svi koji su branili Srbiju "najhrabriji među hrabrima", misleći i na prisutnog generala u penziji Vladimira Lazarevića, koji je bio osuđen, a zatim pušten na slobodu posle odslužene dve trećine kazne u Haškom tribunalu.

- Srbija nije izazvala ratove i Srbija ne treba da se stidi onih koji su je branili - kaže ministar Vulin u odgovor na komentar ambasadora SAD.

- Čudi me da ambasador ne vidi mogućnost podrivanja imidža i pretnju odnosima u tome što je Haški optuženik Ante Gotovina savetnik u Vladi Hrvatske ili u oslobađanju Orića - primećuje Vulin. 

- Lazarević je slobodan čovek, a moje je pravo da poštujem i njegovu borbu i borbu mog naroda. Da li treba da hvalim bombardovanje i tražim opravdanje za otcepljenje KiM? Ne znam vojsku koja bi se odrekla i postidela generala Lazarevića, a ja sigurno neću. I kao što već nedeljama možemo da vidimo po medijiskim napadima na mene, ja sam spreman da platim cenu za to - zaključio je ministar Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading