Oboleli član Vlade ekskluzivno za Srpski telegraf: Ovako izgleda dan u "Mišoviću"

Autor:

Vesti

09.04.2020

05:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Jeremić (50), državni sekretar Ministarstva za zaštitu životne sredine, inače Valjevac, smešten je u KBC "Dragiša Mišović", gde je prebačen nakon što je potvrđeno da je zaražen virusom KOVID-19.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Uslovi za svaku pohvalu: Dragan Jeremić

On je, kaže, u dobrom stanju, a za Srpski telegraf ekskluzivno opisuje kako izgleda dan na klinici u kojoj je smešteno najviše zaraženih.

Koliko vas je sobi, da li komunicirate sa drugim pacijentima?

- Nas četvorica smo u sobi, a najbolji način za prekraćivanje vremena je komunikacija sa drugim ljudima. Zanimljivo je to da smo svi različite generacije, od 19 do 60 godina. Zbog toga je neobično i viđenje naše kolektivne situacije iz perspektive svakog pojedinačno. Od dečka, koji je 2000. godište i koji bi se tukao sa virusom jer ga nervira, reč je o sjajnom momku iz Ćuprije, do cimera iz Užica koji je najozbiljniji, najstariji je i najdisciplinovaniji, što ne čudi budući da je ovde već 30 dana.

Na koji način vam prolazi dan?

- Konkretno, ja sam poneo desetak knjiga i hrpu novina. Mnogobrojne poruke i pozivi mi prekraćuju vreme. Trudim se da svima odgovorim i na taj način mi prođe četiri ili pet sati dnevno.

Postoji li neka anegdota iz bolnice?

- Kratko je vreme, tu sam tek dva dana, ali zapravo ima anegdota. Iznad mene je moj sugrađanin Valjevac koji je estradni umetnik - Zoran Manijak. Ubeđujem ga da večeras izađe na terasu i malo zapeva. Teško mi ide to ubeđivanje, ali nadam se da ću uspeti.

Hrana je super, ali su porcije prevelike

Kakva je hrana, da li je ovo prilika da malo dovedete liniju u red?

- Hrana je odlična, primerena situaciji, čak je i obilnija nego što bi trebalo. Ovo je vreme da se pored borbe sa virusom malo dovedemo u red i u svakom drugom smislu. Budući da nema fizičkih aktivnosti, trebalo bi smanjiti doživljaj sa hranom.

O čemu razmišljate vi, ali i ostali pacijenti, šta vas brine, plaši?

- Najviše nas brine kad ćemo kući jer je ovo jedan proces koji dugo traje i traži vreme. Nas ne plaši ništa, verujem da ćemo savladati koronu.

Kakav je tretman u bolnici, uslovi, odnos lekara i medicinskog osoblja?

- Oni su zaista heroji, rade 24 časa. Sasvim je uobičajeno da ti u jedan sat ujutru uključe terapiju ukoliko se ne osećaš dobro, kao i da u tri sata ujutru mere temperaturu. A u šest su već ponovo tu da provere da li je sve dobro i pod kontrolom. Uslovi su odlični, ujutru od prve terapije obilazak je kontinuiran, nikako ne bih izgubio iz vida ni to da je bolnica prepuna. Međutim, oni su duhoviti i ljubazni, ne znam šta bi pacijenti još mogli da traže od njih. Uprkos zaštiti, činjenica je da su to ljudi koji su svakodnevno izloženi virusu. Svaka im čast! Uslovi su ovde odlični iako je ovo ustanova potpuno druge namene, sestre i doktori su se snašli sjajno. Velike pohvale za već legendarnog direktora dr Đukića i njegovog zamenika dr Predraga Savića, za koga sa ponosom moram da kažem da je Valjevac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading