Dačić razgovarao sa američkim ambasadorom o koroni i izjavio mu saučešće zbog smrti oca

Autor: Republika

Vesti

08.04.2020

15:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas telefonom sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Entonijem Godfrijem.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Ivica Dačić

Glavna tema razgovora bila je pandemija korona virusa i mere koje Republika Srbija i SAD preduzimaju u borbi protiv ove opake bolesti, a u cilju zaštite svog stanovništva. 

Ministar Dačić preneo je zahvalnost Srbije na najavljenoj pomoći SAD, posebno imajući u vidu da su SAD trenutno jedna od najpogođenijih država korona virusom u svetu. Podsetio je da je Vlada Republike Srbije danas poslala u SAD avion Er Srbije kojim će biti vraćeni srpski studenti i đaci koje je pandemija zatekla u SAD, a da se u tom avionu nalazi 170 američkih državljana koji će biti vraćeni u SAD.

Ambasador Godfri je najavio da se narednih dana očekuje dostava 6.000 kompleta za testiranje na korona virus koje će SAD uputiti Srbiji.

Zahvalio je za pomoć Srbije u evakuaciji američkih državljana, podsetivši da je Srbija humanitarnim letom 26. marta 2020. godine već prevezla 64 američka državljana u SAD i da se državni sekretar Majk Pompeo tim povodom uputio pismo predsedniku Aleksandru Vučiću u kojem se zahvalio na ovom gestu. 

Sagovornici su razmenili mišljenja o najznačajnijim temama u okviru bilateralne i multilateralne saradnje, kao i načinima njenog daljeg unapređenja.    

Ministar Dačić uputio je saučešće ambasadoru  Godfriju povodom velikog broja žrtava koje je korona virus odneo u SAD, uključujući i ambasadorovog oca.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading