Otvara se privremena bolnica u Novom Pazaru: Evo ko će tu biti smešten

Autor: Republika

Vesti

07.04.2020

10:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Medicinska škola "Dva heroja" u Novom Pazaru biće pretvorena u privremenu bolnicu za smeštaj obolelih od korona virusa sa lakšom kliničkom slikom, najavljeno je danas iz lokalne samouprave.

RepublikaFoto: Photo by Martin Sanchez on Unsplash
Foto: Ilustracija

Takva odluka doneta je nakon što su juče članovi lokalnog Kriznog štaba, potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić i vojni lekari iz Rusije obišli tu obrazovnu ustanovu i dvoranu Pendik, kako bi se uverili da li ispunjavaju uslove za formiranje specijalne "kovid bolnice".

Za privremenu bolnicu su obezbedjeni kreveti, medicinska oprema i ostala logistika, a lokalna samouprava apeluje za pomoć u nabavljanju ostalih potrepština.

- Kako bi specijalna bolnica što pre bila spremna za primanje naših pacijenata sa lakšom kliničkom slikom, pozivamo privrednike i gradjane da doniraju opremu u vidu posteljina, ćebadi, nahtkasni i ostalih potrepština - navodi se u apelu.

Oni koji žele da učestvuju u opremanju "kovid bolnice" u Novom Pazaru mogu se javiti na telefon 064/86-27-386 ili enes.buhic@novipazar.org.rs. Prema poslednjim podacima, u Novom Pazaru je 25 osoba zaraženo korona virusom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading