DOKTOR STEVANOVIĆ RASPRŠIO SVE ILUZIJE: Kratko i jasno, lek za koronu ne postoji!

Autor: Tanjug

Vesti

05.04.2020

20:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Goran Stevanović izjavio je večeras da ne postoji lek protiv virusa Covid-19, a da se u lečenju pacijenata koriste lekovi kada bolest postane simptomatična.

RepublikaFoto: Tanjug
Goran Stevanović

- Kratko i jasno - lek ne postoji. Svi lekovi koji se koriste u lečenju Kovida jedino služe za lečenje bolesti kada postane simptomatična. Ne postoji lek, mi lekari koristimo samo zdravstvenu opremu. Nema preventivnog leka - rekao je Stevanović.

Gostujući na Tv Prva, on je naveo da se u lečenju obolelih pacijenata koriste terapijski protokoli, koji su stvar struke i nisu za priče na društvenim mrežama i medijima.


- Te protokole je odredila struka, jasno su propisani, dostavljeni svim zdravstvenim ustanovama i dostupni su svim zdravtsvenim radnicima - rekao je Stevanović.

Govoreći o metodama kineskih i ruskih lekara, Stevanović je rekao da oni imaju razlike u stavovima i pristupima šta više da se koristi u lečenju.

- Mi pokušavamo da sve to prilagodimo našim uslovima. Bitno je što više smanjiti broj kontakata i smanjiti put širenja epidemije. Protokoli se razlikuju od kliničke slike, stanja, prethodne primene, starosti... - rekao je Stevanović.

On je dodao da ako se Kovid-19 ponaša kao svi drugi virusi, on će čekati svojih "novih pet minuta", a da je na nama da se bolje pripremimo na novu epizodu koja bi, kako kaže, mogla da se pojavi za par meseci, za par godina, a možda i nikad.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading