JOŠ JEDAN RUSKI AVION SLETEO U BATAJNICU: Stigla bratska pomoć

Autor: Tanjug

Vesti

03.04.2020

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Na vojni aerodrom u Batajnici danas su sletela četiri aviona koji su doneli pomoć iz Rusije za borbu protiv korona virusa", saopšteno je na sajtu Ministarstva odbrane.

RepublikaFoto: mod.gov.rs
Rusi poslali pomoć Beogradu

Kako se navodi, trenutno je u toku ubrzan istovar medicinskih sredstava iz aviona koji su ranije sleteli.

Ministarstvo dodaje da se kasnije večeras očekuje sletanje petog aviona, a sutra će još šest aviona iz Ruske Federacije dopremiti medicinsku pomoć Srbiji.


Prvi od 11 aviona Iljušin s ruskom pomoći za Srbiju sleteo je nešto posle 14.30 na aerodrom u Batajnici.

Avion su dočekali premijerka Ana Brnabić, ambasador Rusije Aleksandar Bocan Harčenko i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio u četvrtak da će danas stići pomoć Ruske Federacije u vidu opreme, osam lekara i drugog osoblja.

Rusija će poslati u Srbiju 11 aviona koji će doneti medicinsku opremu za pomoć u borbi protiv korona virusa, saopštilo je Ministarstvo odrane Ruske Federacije, prenosi Rojters.

Rusija, u kojoj je do sada registrovano vise od 4.000 slučajeva zaraze virusom KOVID-19, već je isporučila slične pošiljke Italiji i SAD.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading