Sraman potez: Zelenović samo obećava, a ne daje pomoć najsiromašnijima

Autor: Srbija danas, Republika

Vesti

03.04.2020

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pošto Nebojša Zelenović i Dušan Petrović već danima ignorišu potrebe najsiromašnijih Šapčana, predsednici mesnih zajednica u Šapcu preduzeli su odlučne korake u pravcu pomoći svojim sugrađanima.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Nebojša Zelenović

Podsećamo, još pre nekoliko dana odlučili su da 23 miliona dinara iz sredstava od povraćaja poreza na imovinu namenjenog za tekuće rezerve usmere na kupovinu humanitarnih paketa za najsiromašnije sugrađane.

Međutim, krizni štab grada pod kontrolom Zelenovića nije odobrio ovu akciju samo zato što su odluku doneli predstavnici mesnih zajednica u kojima je ubedljivo pobedila Srpska napredna stranka.

Ova neverovatna diskriminacija ipak nije obeshrabrila predsednike mesnih zajednica, koji su odlučili da pozovu sve građane da svojim potpisom podrže inicijativu da svi socijalno ugroženi građani na teritoriji Šapca dobiju neophodnu pomoć.

Predsednici mesnih zajednica ističu da je broj socijalno ugroženih građana veći od evidentiranih u Centru za socijalni rad grada Šapca i da je potrebna neodložna reakcija. U ovoj situaciji nama je nebitno ko je za koga glasao, želimo da pomognemo svima, ističu predsednici i kažu da je peticija pokušaj borbe da se pomogne svim sugrađanima uprkos Zelenovićevoj potrebi da građane, čak i socijalno ugrožene razvrstava po političkoj pripadnosti.

Malo je reći da je to bezdušno, surovo i krajnje nekorektno, ocenjuju građani i pitaju Zelenovića zašto upliće svoj stranački interes tamo gde mu nikako nije mesto-u jednu nadasve humanu akciju, koja ima za cilj da pomogne njegovim sugrađanima. Upućeni kažu da nije reč samo o stranačkom, nego i finansijskom interesu, jer Dušan Petrović i Nebojša Zelenović od ove akcije i transakcije humanitarnog tipa nemaju ličnu finansijsku korist. I dok narod čeka pakete, koje mu ova dvojica ne daju vreme prolazi.

Zato su predsednici mesnih zajednica, koji za razliku od Zelenovića ne dele  građane po političkoj podobnosti pozvali na potpisivanje peticije na sajtu peticije.online u delu "Podela humanitarne pomoći socijalno ugroženima u Šapcu". Ali tužno je i tragično da o potrebama najsiromašnijih Šapčana brinu samo predsednici mesnih zajednica, dok njihov gradonačelnik brine samo o sopstvenom interesu, koji ne uključuje sugrađane, koji su prema njegovom mišljenju pogrešno glasali.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading