Vulin: Izazivanje panike je podlo pa i kada nije kažnjeno

Autor:

Vesti

03.04.2020

10:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin reagovao je danas na izjavu Dunje Mijatović, komesarke Saveta Evrope za ljudska prava, koja je iznela tvrdnje da su neki od novinara bili sprečeni da prisustvuju medijskoj konferenciji predsednika Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/D. BANDA
Aleksandar Vulin

- Ne znam zašto komesarka Dunja Mijatović ima potrebu da Srbiju stavlja u svaku svoju izjavu, ali znam da u Srbiji predsednik Vučić nije nikada uskratio ni jednom novinaru ni pravo na pitanje ni odgovor. Istina, nije dozvolio ni da se viče na pres konferencijama, a posebno ne na žene i valjda poziv na pristojan ton nije u sukobu sa slobodom govora. Pravo na informisanje u Srbiji ima svako, ali pravo na svesno objavljivanje laži i namerno izazivanje panike i nepoverenja u zdravstvo i državu nema niko- rekao je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin reagujući na izjavu komesarke Saveta Evrope za ljudska prava Dunje Mijatović da su u "Češkoj, Srbiji i Italiji prijavljeni slučajevi novinara koji su sprečeni da prisustvuju konferencijama za medije".

On je dodao da se "divi miru sa kojim komesarka Mijatović i brojni portparoli institucija Evropske unije objašnjavaju da u vreme pandemije lažne vesti o Srbiji ne treba da budu razlog za reakciju države i pitam se koliko dugo bi ostali uzdržani a da neko objavi laži o njima, njihovim porodicama ili stanju u resorima koje vode."


- Iskustvo nas je naučilo da su i kritike na račun zvaničnika Evropske unije proglašavane opasnim antievropskim stavovima i da mogu da ugroze naš dugi i daleki evropski put. Komesari bi morali da znaju da im nije dato da umesto nas odlučuju, da nam uređuju život i pravila po kojima živimo. Ne znam kako je u Evropi, ali znam da je u Srbiji namerno izazvana panika podla i opasna pa čak i kada se zbog nje ne odgovara, poručio je ministar Vulin.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading